Utbyten.se - UHR:s webbplats om möjligheter till internationellt samarbete och utbyte

School Education Gateway – webbplats för skolsamarbete

Nyheter och evenemang, verktyg, goda exempel, guider och nyttiga länkar för dig som arbetar inom skolområdet finns nu samlat på webbplatsen School Education Gateway.

School Education Gateway har tagits fram för att samla information och ge stöd till skolor och andra aktörer inom skolområdet runt om i Europa.

Här kan du som deltar i Erasmus+ hitta fortbildningskurser och platser att jobbskugga eller undervisa vid.

Du kan också söka europeiska partners för ett strategiskt samarbetsprojekt inom Erasmus+.

Hitta fortbildningskurser

Genom kurskatalogen kan du söka efter kurser för skolpersonal som arrangeras runt om i Europa. Det finns även möjlighet för kursarrangörer att lägga in information om sina fortbildningskurser.

Programmet Erasmus+ mobilitet skola ger skolor som planerar internationell fortbildning för personalen möjlighet att söka medel för bland annat kursavgifter.

Kurskatalog på School Education Gateway (nytt fönster)

Hitta platser att jobbskugga eller undervisa vid

Den särskilda sökdatabasen för jobbskuggning och undervisningsuppdrag fungerar som en länk mellan så kallade sändande respektive mottagande organisationer inom Erasmus+.

Skolpersonal som vill jobbskugga eller undervisa vid en skola eller organisation i ett annat europeiskt land kan leta platser och organisationer, och organisationer som är intresserade av att ta emot personal lägger in information om sig själva och sitt erbjudande.

Sök platser på School Education Gateway (nytt fönster)

Lägg in egen intresseförfrågan

Har du ett konto på School Education Gateway kan du även lägga in en intresseförfrågan om att du och dina kollegor exempelvis vill jobbskugga i ett visst land inom ett särskilt område. Organisationer runt om i Europa kan då omvänt hitta er förfrågan och erbjuda plats för jobbskuggning, eller undervisningsuppdrag om ni valt det.

Partnersök för strategiskt partnerskapsprojekt

Skolor och organisationer i Europa kan söka samarbetspartners för ett strategiskt partnerskapsprojekt inom Erasmus+ genom partnersökfunktionen. Det är även möjligt att själv lägga in partnerskapsförfrågan för att den vägen hitta partners som vill samarbeta kring samma projektidé.

Sök partners på School Education Gateway (nytt fönster)

Så fungerar det

Det finns olika nivåer för hur du kommer åt olika funktioner på webbplatsen.

  • Information om kurser, nyheter och annat innehåll på webbplatsen är tillgänglig för alla.

  • Vill du vara aktiv på webbplatsen, till exempel skriva kommentarer och gradera kurser, behöver du skapa ett användarkonto eller ha inloggningsmöjlighet genom eTwinning, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo eller European Schoolnet.

  • Vill du lägga in kurser med mera behöver du även koppla ditt användarkonto till din organisation. Din organisation ska i sin tur ha ett så kallat PIC-nummer. Läs mer om hur du skaffar PIC-nummer på sidan Registrera er organisation för att delta

Kontakt

Vill du veta mer, har du synpunkter och förslag på innehåll med mera är du välkommen att kontakta

  • Mikael Engström Ramirez
  • e-post: mikael.engstrom.ramirez(at)uhr.se