Vill du lära dig mer om globala målen? Om klimat, demokrati, mänskliga rättigheter och andra kulturer? Om jämlikhet, energi, konsumtion och kontroversiella frågor? Om hur du kan jobba med allt det här i din roll som lärare eller ledare? Universitets- och högskolerådets verksamhet Den globala skolan (DGS) arrangerar fortbildning över hela landet inom lärande för hållbar utveckling.

Vår uppgift är att bidra till kunskaps- och metodutveckling för att du som arbetar med utbildning och lärande ska kunna ge dina elever och studerande förutsättningar för att göra medvetna val och verka för en hållbar värld såväl lokalt som globalt.

Här på vår webbplats hittar du information om oss och vår verksamhet. Du kan läsa om och anmäla dig till våra seminarier, hitta tips på material och metoder och lära dig mer om de globala målen och lärande för hållbar utveckling. 

Varmt välkommen!

Coronaviruset - uppdatering pågår!

UHR har på grund av coronavirusets spridning beslutat att ställa in alla externa arrangemang med UHR som värd under vårterminen. Det innebär att många av Den globala skolans seminarier under våren inte blir av. En del seminarier kommer att flyttas till hösten. I de fallen återkommer vi med datum så snart som möjligt. Andra seminarier kommer att sändas online. Även där återkommer vi med tidpunkt och information om hur du kan följa seminariet via webben. Vi förstår att beslutet orsakar problem, men förhoppningsvis bidrar UHR på det här sättet till att minska smittspridningen i samhället.