Vill du lära dig mer om globala målen? Om klimat, demokrati, mänskliga rättigheter och andra kulturer? Om jämlikhet, energi, konsumtion och kontroversiella frågor? Om hur du kan jobba med allt det här i din roll som pedagog eller ledare? Universitets- och högskolerådets verksamhet Den globala skolan (DGS) arrangerar fortbildning över hela landet inom lärande för hållbar utveckling.

Pojkar och lärare i stor gunga

Vår uppgift är att bidra till kunskaps- och metodutveckling för att du som arbetar med utbildning och lärande ska kunna ge dina elever och studerande förutsättningar för att göra medvetna val och verka för en hållbar värld såväl lokalt som globalt.

Här på vår webbplats hittar du information om oss och vår verksamhet. Du som är ledare kan läsa om hur du tillsammans med oss kan planera för fortbildning av din personal. Du som är pedagog kan anmäla dig till våra öppna seminarier, hitta tips på material och metoder och lära dig mer om de globala målen och lärande för hållbar utveckling. 

Varmt välkommen!

Coronaviruset

Inför hösten planerar Den globala skolan för både onlineseminarier och seminarier för slutna grupper med färre än 50 deltagare. Planerna kan ändras om Folkhälsomyndigheten kommer med nya rekommendationer. Mer information finns på respektive seminariums sida. Hoppas att vi ses i höst!

Intressant och aktuellt