Vill du lära dig mer om globala målen? Om klimat, demokrati, mänskliga rättigheter och andra kulturer? Om jämlikhet, energi, konsumtion och kontroversiella frågor? Om hur du kan jobba med allt det här i din roll som lärare eller ledare? Universitets- och högskolerådets verksamhet Den globala skolan (DGS) arrangerar fortbildning över hela landet inom lärande för hållbar utveckling.

Vår uppgift är att bidra till kunskaps- och metodutveckling för att du som arbetar med utbildning och lärande ska kunna ge dina elever och studerande förutsättningar för att göra medvetna val och verka för en hållbar värld såväl lokalt som globalt.

Här på vår webbplats hittar du information om oss och vår verksamhet. Du kan läsa om och anmäla dig till våra seminarier, hitta tips på material och metoder och lära dig mer om de globala målen och lärande för hållbar utveckling. 

Varmt välkommen!

Coronaviruset

På grund av coronavirusets spridning blir många av Den globala skolans seminarier under våren inte av. En del seminarier flyttas till hösten. Andra sänds online. Mer information finns på respektive seminariums sida. Vi förstår att beslutet orsakar problem, men förhoppningsvis bidrar det till att minska smittspridningen i samhället.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skolledare & huvudmän:

Upptäck Den globala skolan