Gå till huvudinnehåll
Anmälan är stängd.

eTwinning Sverige erbjuder en dag för dig som vill hämta inspiration och fördjupa dina kunskaper om digitalt internationellt samarbete. Med särskilt fokus på programmering, och att använda eTwinnings lärarnätverk som resurs.

Inom eTwinnings lärarnätverk finns pedagoger från hela Europa som arbetar med digitalisering och digital kompetens. Tillsammans kan ni byta erfarenheter i diskussionsgrupper och genom onlinekurser. Du kan också välja att starta ett eget digitalt samarbetsprojekt, där dina elever har möjlighet att delta.

Under den här eftermiddagen kommer du få prova på programmering via Scratch, med fokus på aktiviteter som går att utföra över landsgränserna. Du får också ta del av lärarerfarenheter och testa eTwinningplattformen rent praktiskt.

Anmäl dig redan nu

Deltagande på konferensen är kostnadsfritt och vi bjuder på fika. Antalet platser är begränsat och "först till kvarn" gäller. Anmäl dig därför redan idag, men senast den 6 november, genom att fylla i och skicka in formuläret nedan.

För att kunna delta under hela workshopen behöver du också registrera dig på eTwinningplattformen. En registrering förbinder dig dock inte till aktiv användning av nätverket.

Program

  • 13.00 Registrering
  • 13.15 Internationellt samarbete genom eTwinning
  • 14.15 Hur kan programmeringsvertyget Scratch användas i ett eTwinningprojekt? Konkreta aktiviteter och praktiska övningar. Tobias Talltorp, Barnslig Innovation
  • 15.15 Kaffe
  • 15.45 Hur hittar jag mina internationella kontakter? Tips på hur du använder eTwinningnätverket. Diskussion.
  • 16.30 Avslutning

Om eTwinning

eTwinning är en avgiftsfri och säker plattform där lärare i hela Europa kan mötas, utveckla samarbetsprojekt och delta i gratis fortbildning. eTwinning finansieras av Europeiska kommissionen inom ramen för Eramus+. I Sverige koordineras programmet av Universitets- och högskolerådet.

eTwinning och Erasmus+ logotyper