Anmälan är stängd.

Är du nyfiken på att samarbeta digitalt med andra pedagoger och deras elever i Europa? Vill du prova på nya digitala arbetssätt med dina elever? Och vill få en knuff i rätt riktning? Då är eTwinning-kick-offen något för dig.

Internationellt perspektiv som ger mervärde

Kick-offen är för dig som vill komma igång med ett digitalt projekt genom eTwinning. Under eftermiddagen får du lära dig vad eTwinning är och hur du kan dra nytta av nätverket. Du får också prova på själva plattformen, eTwinning.net.

Det kommer att finnas tid att spåna kring en projektidé eller leta projektpartner. Det finns även möjlighet att starta små projekt med andra deltagare på plats.

Registrera dig och kom med

För att alla ska ha åtkomst till eTwinningplattformen ber vi dig att registrera dig på eTwinning.net innan workshopen.

Program

  • 14:00 Välkommen Fika
  • 14:15 eTwinning i ett nötskal
  • 14:45 Projekterfarenheter - lärare berättar
  • 15:30 Bensträckare Påtår
  • 15:40 Det här är eTwinning Live – hands-on-session
  • 16:30 Idétorg – projektidéer och framtidsplaner
  • 17:15 Avrundning och avslutning

Anmälan

Du anmäler dig senast den 17 april genom att skicka ett mejl till e-post eTwinning(at)uhr.se.

Skriv Anmälan eTwinning kick-off i ämnesfältet och meddela ditt namn, organisation, stad/ort, befattning, skolstadium och ämnen, e-postadress samt eventuella önskemål om specialkost i mejlet.

Vi hoppas vi ses!

Kort om eTwinning

eTwinning är en digital europeisk plattform där du och din klass kan samarbeta med lärare och elever runt om i Europa. Ni väljer själva hur ni lägger upp arbetet för att nå läroplanens mål; vilka teman ni tar upp, vilka digitala arbetssätt ni använder etcetera.

För dig som lärare finns det dessutom möjlighet till pedagogiskt erfarenhetsutbyte genom olika grupper och till kompetensutveckling genom onlinekurser på olika teman.

Mer om eTwinning i Sverige

eTwinning - digitalt skolsamarbete i Europa

Svenska eTwinning-bloggen

Logotyp eTwinning