Anmälan är stängd.

eTwinningworkshop - att samarbeta digitalt med skolor i Europa

eTwinning är en digital europeisk plattform där du och din klass kan samarbeta med lärare och elever runt om i Europa. Välkommen på workshop om eTwinningprogrammet!

Under eftermiddagen få du lära dig om vad eTwinning är och hur du kan dra nytta av nätverket. På plats finns även Emelie Hahn, eTwinningambassadör från Gränbyskolan som berättar om sina erfarenheter av att driva eTwinningprojekt. Vi varvar presentationerna med diskussion och reflektion.

Sist på eftermiddagen kommer du att få prova på eTwinningplattformen hands-on; bekanta dig med kurs- och grupputbudet, bläddra bland projektidéer och till och med kontakta potentiella projektpartners.

Registrera dig och kom med

För att vi alla ska ha inloggningsuppgifter klara och åtkomst till eTwinningplattformen ber vi dig att registrera dig på eTwinning.net innan workshopen.

Kom också ihåg att ta med din bärbara dator eller pekplatta.

Program

14:00 Välkommen! Vi bjuder på fika.
           eTwinning i ett nötskal
           handläggare från UHR berättar

15:00 Mitt eTwinning
           Emelie Hahn, eTwinningambassadör, Gränbyskolan, Uppsala

15:45 Bensträckarpaus

16:00 Hands-on på eTwinning Live
           bläddra bland projektidéer
           hitta projektpartners
           hitta onlinekurser
           gå med i diskussionsgrupper

17:15 Summering och avrundning

Det här är eTwinning

eTwinning är en digital europeisk plattform där du och din klass kan samarbeta med lärare och elever runt om i Europa. Ni väljer själva hur ni lägger upp arbetet för att nå läroplanens mål; vilka teman ni tar upp, vilka digitala arbetssätt ni använder etcetera.

För dig som lärare finns det dessutom möjlighet till pedagogiskt erfarenhetsutbyte genom diskussionsgrupper och till kompetensutveckling genom onlinekurser på olika teman. eTwinnings målgrupp är personal i förskola, grundskola och gymnasium.

Mer om eTwinning i Sverige

eTwinning - digitalt skolsamarbete i Europa

Svenska eTwinning-bloggen

Välkommen!

Logotyp eTwinning

Logotyp Gränbyskolan

Behandling av personuppgifter

Vi använder de personuppgifter du lämnar i formuläret för att kunna kontakta dig i samband med evenemanget. Uppgifterna sparas i ett år.

Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter på Uhr.se