Ta med din högstadie- eller gymnasieklass till Europahuset och prova på att prata, skriva, läsa och lära mer om Europas olika språk, länder och kulturer.

Idag är dagen då vi har särskilt fokus på Europas alla språk – en viktig resurs att uppmärksamma, uppskatta och ta till vara på.

Samarbete och utbyte med andra länder

Vi från Universitets- och högskolerådet är på plats och berättar mer om de möjligheter som finns för att starta och finansiera språkprojekt med andra länder, studera i ett annat land och på andra sätt nätverka, samverka och använda olika språk med kollegor och elever i andra länder.

Mingla i språkcafét

Under språkcafét, Language Café, kan eleverna prova på olika språk. Här kan de ta del av små språkkurser i bland annat spanska, estniska, esperanto, tjeckiska, franska, tyska och teckenspråk. Ett utmärkt tillfälle att prova på nya språk!

Tävla om en språkresa – skriv en sång om ett språk

Tävlingen går ut på att skriva en sångtext på ett av EU:s officiella språk bortsett från svenska eller engelska. Sångtexten ska uttrycka vad den tävlande gillar med just det språk hen har valt att skriva sångtexten på.

Mer information om språkcafét och tävlingen finns på språkdagen.se

Program för samarbete och utbyte

Erasmus+ mobilitet skola

Erasmus+ mobilitet yrkesutbildning

Erasmus+ strategiska partnerskap skola

Erasmus+ strategiska partnerskap yrkesutbildning

Nordplus junior

Nordplus nordens språk

eTwinning - digitalt skolsamarbete i Europa

Följ språkdagen på Facebook

Håll dig uppdaterad och följ vad som händer inför och under Europeiska språkdagen i Sverige på den svenska Facebook-sidan:

Europeiska språkdagen i Sverige på Facebook

Mer om Europeiska språkdagen

Sedan 2001 har Europeiska språkdagen firats på initiativ av Europarådet i Strasbourg. Under dagen arrangeras en rad olika evenemang runt om i Europa: aktiviteter för och med barn, tv- och radioprogram, språklektioner och konferenser.

Inom Europarådet är man övertygad om att språklig mångfald är en viktig del i vår kontinents rika kulturarv och ett redskap för att uppnå större interkulturell förståelse. Därför arbetar rådet med att främja flerspråkighet i hela Europa.

Europeiska språkdagens webbplats