Gå till huvudinnehåll
Anmälan är stängd.

Arbetar du med skolfrågor på övergripande nivå eller i en förskola/skola och vill jobba med skolutveckling genom internationella samarbeten? Behöver du bidrag för att kompetensutveckla den pedagogiska personalen? Kom till vår inspirationsdag och lär dig mer om möjligheter med Erasmus+.

Förmiddagen innehåller en introduktion i Erasmus+ och de möjligheter som programmet erbjuder och eftermiddagen en workshop i hur du förbereder en projektidé.

Så använder du Erasmus+

Erasmus+ använder du i din organisation för att ge en extra skjuts åt kvalitetsutvecklingen genom europeiskt samarbete. Du söker bidrag för att ta fram något som behövs i det pedagogiska arbetet, och/eller för att personal ska kunna jobbskugga på skolor och delta i fortbildning ute i Europa.

I fortbildningsutbyten och samarbetsprojekt kan skolledare, lärare, huvudmän och även andra organisationer som är intresserade av att stärka skolans verksamhet delta. Elever kan också delta i aktiviteter anordnade inom ramen för internationella samarbetsprojekt där två eller flera programländer samlas kring ett visst tema.

Teman kan till exempel vara entreprenörskap, digitalisering, inkludering, matematik, läs- och skrivinlärning, naturvetenskap och teknik, aktivt medborgarskap och utveckling av lärarprofessionen.

Mer om de olika programdelarna

Jobbskuggning, fortbildning:

Erasmus+ mobilitet skola

Samarbetsprojekt:

Erasmus+ strategiska partnerskap skola - mellan enbart skolor

Erasmus+ strategiska partnerskap skola - mellan olika typer av organisationer

Om du jobbar med yrkesämnen

Om du intresserad av elevpraktik för yrkeselever eller jobbskuggning inom yrkesämnen kontakta kerstin.claesson.callahan@uhr.se, Erasmus+ yrkessektorn för mer information om yrkesseminarium.

Anmälan

Skicka in din anmälan så snart som möjligt:

Anmälan till inspirationsworkshop den 6 november, Erasmus+ skola

Först till kvarn gäller.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Intressen