Anmälan är stängd.

Välkommen till en konferens där vi ger dig inspiration och information om hur du, dina elever och din skola kan samarbeta och utvecklas med eTwinning och Erasmus+ som resurser. Tillsammans med kollegor i Europa.

En eftermiddag för dig som vill lära mer om

 • hur du smidigt kan komma i kontakt med andra lärare i Europa, både för projektsamarbete och erfarenhetsutbyte
 • hur enkelt du genom eTwinningnätverket kan starta ett internationellt projekt där också dina elever samarbetar med jämnåriga i ett annat land - helt enligt läroplanen och med autentiska upplevelser och relevanta digitala arbetssätt som krydda
 • hur man som lärare och skola kan "krama ur" ännu mer av det internationella samarbetet genom att kombinera eTwinning med Erasmus+ som ger finansiering också för att träffas fysiskt och/eller kompetensutveckla sig.

Förutom att få information om både Twinning och Erasmus+ får du även testa på eTwinningplattformen. Lärare berättar om sina erfarenheter av digitala projekt men också av att kombinera digitala projekt med projekt som har finansiering för besök.

Program

 • 13:00 Registrering
 • 13:15 Internationellt samarbete genom eTwinning och Erasmus+
  Mia Sandvik och Jessica Hintze, Universitets- och högskolerådet
 • 14:00 Lärarerfarenheter:
  Digitala eTwinningprojekt
  Annie Bergh, IKT-pedagog och eTwinningambassadör, Malmö stad
  Mitt Erasmus+projekt - där eTwinning använts
  Heléne Henning, skolledare, Uggleskolan, Dalby
 • 15:00 Fika
 • 15:15 Hur hittar jag mina internationella kontakter? Hands-on på eTwinningnätverket. Introduktion till sajten School Education Gateway. Diskussion
 • 16:00 Summering och diskussion: hur går var och en vidare?
 • 16:30 Vi avslutar dagen.

Registrera dig och kom med

För att kunna delta under hela konferensen behöver du registrera dig på Twinningplattformen: registrera dig på eTwinning.net innan workshopen.

Din registrering förbinder dig inte att aktivt använda nätverket. Tänk på att det endast är personal kopplad till förskolor, grund- och gymnasieskolor som kan registrera sig på eTwinningplattformen.

Kom också ihåg att ta med din bärbara dator eller pekplatta.

Det här är eTwinning

eTwinning är en digital europeisk plattform där du och din klass kan samarbeta med lärare och elever runt om i Europa. Ni väljer själva hur ni lägger upp arbetet för att nå läroplanens mål; vilka teman ni tar upp, vilka digitala arbetssätt ni använder etcetera.

För dig som lärare finns det dessutom möjlighet till pedagogiskt erfarenhetsutbyte genom olika grupper och till kompetensutveckling genom onlinekurser på olika teman.

Mer om eTwinning i Sverige

eTwinning - digitalt skolsamarbete i Europa

Svenska eTwinning-bloggen

Det här är Erasmus+

Genom Erasmus+ kan förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskolor, specialskolor eller andra aktörer söka stöd för samarbets- och kompetensutvecklingsprojekt inom Europa. Syftet med projekten är att höja kvaliteten på utbildning, undervisning och lärande inom förskole- och skolområdet.

Erasmus+ strategiska partnerskap ger möjlighet till bidrag för samarbetsprojekt kring till exempel nya arbetssätt och erfarenhetsutbyten.

Erasmus+ strategiska  partnerskap mellan skolor

Erasmus+ mobilitet ger möjlighet till bidrag för att delta i kurser, att jobbskugga eller att undervisa i ett annat europeiskt land.

Erasmus+ mobilitet skola