Anmälan är stängd.

Tvådelad eTwinningworkshop: Kom igång med ett projekt

Vill du starta ett eTwinningssamarbete men har aldrig tid att leta samarbetspartner? Är du osäker på hur mycket tid som går åt i början? Vill du i lugn och ro testa på ett enkelt samarbete först, så du ser hur det fungerar innan du tar steget fullt ut? Önskar du att du hade en mentor som hjälpte dig under vägen? Då är den här workshoppen för dig.

Workshoppen Kom igång med ett eTwinningprojekt

Anmäl dig till vår tvådelade workshop Kom igång med ett eTwinningprojekt. Workshoppen består av två träffar, varav den andra sker genom ca två veckor efter den första. Mellan träffarna jobbar du i par tillsammans med en annan deltagare med en ambassadör som mentor. 

För vem?

Målgruppen är lärare från förskola, grundskola och gymnasieskola som är redo att starta eTwinningprojekt. Vi ser helst att du redan är med i eTwinningnätverket men det är inte ett måste. Viktigast är att du har viljan att både testa på ett miniprojekt under september-oktober och också starta ett valfritt internationellt eTwinningprojekt senare i höst.

Obs! Den här workshoppen riktar sig inte till er som vill veta mer om eTwinning men som inte är redo att starta projekt. Ni kan istället gärna höra av er till oss, så undersöker vi möjligheten att arrangera ett annat slags event för er.

Upplägg

Seminariet består av två sammanhängande delar varvat med eget arbete, och som deltagare förväntas du delta i alla delar

Onlineträff 1 – 19 november kl. 15–17

Under första träffen får du en kort genomgång av eTwinning och hur man kan tänka kring samarbeten och kring att hitta projektpartner på plattformen. Under träffen kommer du att paras ihop med en annan deltagare. Tillsammans ska ni under de följande två veckorna prova på några superenkla aktiviteter där ni involverar era elever. Ni får välja bland färdiga miniprojekt eller hitta på ett eget samarbete, och börja er planering.

Eget arbete med hjälp av ambassadör: Vecka 48 och 49

Ni provar ut era miniprojekt och tar också fortsatta steg mot att hitta en projektpartner utomlands. 

Onlineträff 2 – 2 december kl. 15–17

Under andra träffen får ni presentera era erfarenheter och berätta hur långt ni kommit när det gäller att hitta en eTwinningpartner utomlands.

Du kan fortsätta hålla kontakt med din ambassdörsmentor också efter den andra träffen. 

Kontakt

Har du frågor, vänligen kontakta eTwinningteamet.
eTwinning@uhr.se

Anmäl dig redan nu

Har du tidigare erfarenhet av eTwinningprojekt?