Gå till huvudinnehåll

Möt UHR på Bokmässan i Göteborg och hör om de möjligheter till internationellt utbyte och globalt lärande som vi erbjuder lärare, skolledare och studerande.

Seminarium: Arvet efter Erasmus – samtal mellan historien och vår tid

Erasmus av Rotterdam var en pionjär för både pacifismen och Europatanken. Han levde i sju olika länder och besatt ett internationellt nätverk som sträckte sig över hela Europa. I essäboken Gutenberggalaxens nova, belönad med Augustpriset för bästa fackbok 2016, berättar essäisten och poeten Nina Burton om denne förgrundsgestalt för 1500-talets humanism och medierevolution.

Vad har Erasmus att säga oss idag? Hur kan hans gärning kopplats till Erasmus+, det EU-program som bär hans namn och som syftar till att öka utbytet och sammanhållningen i Europa?

Nina Burton i samtal med Angela Andersson från UHR.

Dag och tid: 28 september kl. 15.20-15.40
Plats: Internationella torgets scen

Läs mer om seminariet på Bokmässans webbplats

Monter C05:08: Utvecklas genom utbyten med Europa

Vill du veta mer om internationellt utbyte inom utbildning? Besök UHR i Nordiskt nätverk för vuxnas lärandes monter och hör om möjligheter till samarbeten med andra länder och EU-verktygen EPALE och Europass.

Genom den digitala mötesplatsen EPALE kan du som arbetar med vuxnas livslånga lärande samverka med kollegor från hela Europa. Här hittar du också konferenser, fortbildningsmöjligheter och partners för samarbeten och utbyten. Med hjälp av Europass dokumenterar du dina meriter och kvalifikationer och förenklar för både dig själv och arbetsgivare när du söker jobb eller utbildningar i andra länder i Europa.

Monter: C05:08
Dag och tid: 28-29 september.

Lounge 2030: Lär dig mer om globalt lärande för hållbar utveckling

UHR finns, genom Den globala skolan, på plats i Sidas lounge 2030 och berättar om den kostnadsfria kompetensutveckling som vi erbjuder skolor och pedagoger som vill arbeta med lärande för hållbar utveckling, FN:s globala mål och Agenda 2030. Du har också chans att få veta mer om möjligheter till finansiering från UHR för internationella projekt och utbyten.

Monter: H03:20
Dag och tid: 28-29 september.