School Education Gateway är en internationell knutpunkt för skolor där du kan ta del av och dela med dig av idéer, initiativ, åtgärder och resursmaterial. Här kan du också hitta projektpartners och delta i kostnadsfria kurser.

Stöd till skolor i Europa

School Education Gateway har tagits fram för att samla information och ge stöd till skolor och andra aktörer inom skolområdet runt om i Europa. En internationell knutpunkt för skolor där du kan ta del av och dela med dig av idéer, initiativ, åtgärder och resursmaterial. Registrera dig och du kan använda verktygets fulla potential.

Webbplatsen School Education Gateway

Gör det möjligt för alla att lyckas i skolan

Här finns information, exempel på åtgärder och resursmaterial för skolledare, lärare, föräldrar och andra som deltar i olika aspekter av livet i skolan.

Hämta och inspireras av konkreta idéer för att förbättra samarbetet inom, mellan och utanför skolan och för effektivare undervisning av god kvalitet. Allt i syfte att göra det möjligt för alla elever att lyckas i skolan. Du kan också föreslå dina egna exempel på initiativ och projekt som kan vara användbara för andra.

Samla den information du behöver

Informationsmaterialet är uppdelat på fem olika områden: skolstyrning, lärarstöd, elevstöd, föräldraengagemang och engagemang från intressenter. Är du registrerad användare kan du utifrån dina behov samla innehåll från de olika områdena till en skräddarsydd rapport. Rapporten sparar du sedan som en PDF-fil, att använda för framtiden och/eller att dela direkt med andra.

Hitta fortbildningskurser

Genom kurskatalogen kan du söka efter kurser för skolpersonal som arrangeras runt om i Europa. Det finns även möjlighet för kursarrangörer att lägga in information om sina fortbildningskurser.

Programmet Erasmus+ mobilitet skola ger skolor som planerar internationell fortbildning för personalen möjlighet att söka medel för bland annat kursavgifter.

Kurskatalog på webbplatsen School Education Gateway

Hitta platser att jobbskugga eller undervisa vid

Den särskilda sökdatabasen för jobbskuggning och undervisningsuppdrag fungerar som en länk mellan så kallade sändande respektive mottagande organisationer inom Erasmus+.

Skolpersonal som vill jobbskugga eller undervisa vid en skola eller organisation i ett annat europeiskt land kan leta platser och organisationer. Organisationer som är intresserade av att ta emot personal lägger in information om sig själva och sitt erbjudande.

Sök platser på webbplatsen School Education Gateway

Lägg in en intresseförfrågan

Är du registrerad på School Education Gateway kan du lägga in en intresseförfrågan om att du och dina kollegor exempelvis vill jobbskugga i ett visst land inom ett särskilt område. Organisationer runt om i Europa kan då omvänt hitta er förfrågan och erbjuda plats för jobbskuggning eller undervisningsuppdrag om ni valt det.

Partnersök för strategiskt partnerskapsprojekt

Skolor och organisationer i Europa kan söka samarbetspartners för ett strategiskt partnerskapsprojekt inom Erasmus+ genom partnersökfunktionen. Det är även möjligt att själv lägga in partnerskapsförfrågan för att den vägen hitta partners som vill samarbeta kring samma projektidé.

Sök partners på webbplatsen School Education Gateway

Så fungerar det

Det finns olika nivåer för hur du kommer åt olika funktioner på webbplatsen.

  • Nyheter och allmän information liksom sökning av samarbetspartner, kurser och skolor att jobbskugga och undervisa vid är tillgängligt för alla.
  • Vill du vara aktiv på webbplatsen, till exempel skriva kommentarer och gradera kurser, och få tillgång till fler funktioner behöver du skapa ett användarkonto eller ha inloggningsmöjlighet genom eTwinning.net, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo eller European Schoolnet.
  • Vill du lägga in kurser med mera behöver du även koppla ditt användarkonto till din organisation. Din organisation ska i sin tur ha ett så kallat Organisation ID, OID.

Kontakt

Vill du veta mer, har du synpunkter och förslag på innehåll med mera är du välkommen att kontakta oss på e-post erasmusplus@uhr.se.

Hitta kursen för dig

Kurser för dig som arbetar inom skola. Välj mellan gratis onlinekurser eller kurser på olika platser runt om i världen. 

Kurser på webbplatsen School Education Gateway

Onlinekurs: Möjligheter till bidrag och utveckling genom Erasmus+ skola

Få tips, stöd och konkreta exempel på hur ni använder Erasmus+ - hur ni kan förverkliga era idéer och vad ni kan samarbeta kring med andra förskolor och/eller skolor i Europa. Vilka möjligheter till bidrag finns och hur skriver ni en lyckad ansökan till Erasmus+? Kursen anordnas av School Education Gateway, webbportalen för skolor i Europa.

Kontakta oss gärna efter att du gått kursen om ni planerar att ansöka inom Erasmus+ så ger vi er hjälp att komma vidare.

MOOC-kurs: Erasmus+ funding opportunities for schoolsSchool Education Gateway

Webbinarium: Entreprenöriellt lärande i en digital värld

Frågor i fokus

Varje månad kan du ta del av ett intressant ämne som man från School Education Gateways sida sätter i fokus på School Education Gateway-plattformen.