Lyssna

School Education Gateway

School Education Gateway är en internationell digital knutpunkt för skolor där du kan ta del av och dela med dig av idéer, initiativ, metoder och resursmaterial. Här kan du också hitta projektpartners och delta i kostnadsfria kurser.

Stöd till och för skolor i Europa

School Education Gateway har tagits fram för att samla information och ge stöd till skolor och andra aktörer inom skolområdet runt om i Europa. Hämta och låt dig inspireras av konkreta idéer för att förbättra samarbetet inom och utanför skolan, men också för en effektivare undervisning med god kvalitet. Du kan också föreslå egna exempel på initiativ och projekt som kan vara användbara för andra.

Registrera dig så att du kan använda verktygets fulla potential!

Webbplatsen School Education Gateway

Samla den information du behöver

Informationsmaterialet är uppdelat på fem olika områden: skolstyrning, lärarstöd, elevstöd, föräldraengagemang och engagemang från intressenter. Är du registrerad användare kan du utifrån dina behov samla innehåll från de olika områdena till en skräddarsydd rapport. Rapporten sparar du sedan som en PDF-fil, att använda för framtiden och/eller att dela direkt med andra.

Hitta fortbildningskurser

Genom kurskatalogen kan du söka efter fortbildningskurser som arrangeras runt om i andra länder. Välj mellan gratis onlinekurser eller kurser på plats. Det finns även möjlighet för kursarrangörer att lägga in information om sina fortbildningskurser.

Programmet Erasmus+ mobilitet skola ger skolor, som planerar internationell fortbildning för personalen möjlighet, att söka bidrag för bland annat kursavgifter.

Kurskatalog på webbplatsen School Education Gateway

Hitta platser att jobbskugga eller undervisa vid

Den särskilda sökdatabasen för jobbskuggning och undervisningsuppdrag fungerar som en länk mellan så kallade sändande respektive mottagande organisationer inom Erasmus+.

Skolpersonal som vill jobbskugga eller undervisa vid en skola eller organisation i ett annat europeiskt land kan leta platser och organisationer. Organisationer som är intresserade av att ta emot personal lägger in information om sig själva och sitt erbjudande.

Sök platser på webbplatsen School Education Gateway

Lägg in en intresseförfrågan

Är du registrerad på School Education Gateway kan du lägga in en intresseförfrågan om att du och dina kollegor exempelvis vill jobbskugga i ett visst land inom ett särskilt område. Organisationer runt om i Europa kan då omvänt hitta er förfrågan och erbjuda plats för jobbskuggning eller undervisningsuppdrag om ni valt det.

Partnersök för partnerskapsprojekt

Genom partnersöksfunktionen kan skolor och organisationer i Europa kan söka samarbetspartners för ett partnerskapsprojekt inom Erasmus+. Det är även möjligt att själv lägga in partnerskapsförfrågan för att den vägen hitta partners som vill samarbeta kring samma projektidé.

Sök partners på webbplatsen School Education Gateway

Så fungerar det

Det finns olika nivåer för hur du kommer åt olika funktioner på webbplatsen.

  • Nyheter och allmän information liksom sökning av samarbetspartner, kurser och skolor att jobbskugga och undervisa vid är tillgängligt för alla.
  • Vill du vara aktiv på webbplatsen, till exempel skriva kommentarer och gradera kurser, och få tillgång till fler funktioner behöver du skapa ett användarkonto eller ha inloggningsmöjlighet genom eTwinning.net, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo eller European Schoolnet.
  • Vill du lägga in kurser med mera behöver du även koppla ditt användarkonto till din organisation. Din organisation ska i sin tur ha ett så kallat Organisation ID, OID.

Kontakt

Vill du veta mer, har du synpunkter och förslag på innehåll med mera är du välkommen att kontakta oss på e-post seg@uhr.se.

Vi som jobbar med School Education Gateway är Ingrid Gran och Peter Eriksson.

Frågor i fokus

Varje månad kan du ta del av ett intressant ämne som man från School Education Gateways sida sätter i fokus på School Education Gateway-plattformen.