Gå till huvudinnehåll

Möjligheter att nätverka med kollegor runt om i Europa, nyheter och evenemang, verktyg och nyttiga länkar för dig som arbetar med vuxenlärande finns samlat på Europeiska kommissionens webbplats EPALE.

Stöd till vuxenutbildare

EPALE, the Electronic Platform for Adult Learning in Europe, är tänkt att ge stöd till vuxenutbildare runt om i Europa. De två huvudstråken är att hämta och kommunicera - du hämtar information i texter och länkar, och du finner kollegor runt om i Europa att samverka med på olika sätt.

Vad du hittar på EPALE

  • En funktion för partnersök för att hitta organisationer och individer att samarbeta med.
  • Samarbetsrum för diskussioner runt ett visst temaområde eller för nätverk och projekts interna kommunikation.
  • Evenemangskalender som hjälper dig som arbetar professionellt med vuxenlärande att hitta konferenser och möjligheter till fortbildning.
  • Ett nyhetsrum som ger dig möjlighet att följa senaste nytt om vuxenutbildning på områden som goda exempel, policyfrågor och möjligheter till finansiering av vuxenutbildning.
  • Bloggar som du kan ta del av och dela med dig av dina erfarenheter på.
  • Ett resurscenter med rapporter, information, länkar och tips rörande vuxnas lärande.
  • En ordlista med begrepp inom vuxenutbildningen.
  • Olika temaområden där du själv kan bidra genom att dela med dig av din kunskap.

EPALE - webbplats för vuxenutbildning i Europa

Registrera dig som användare

Du kan kostnadsfritt registrera dig på EPALE för att samverka med andra användare. Du får då också EPALE:s nyhetsbrev till din e-post.

Till registreringen på webbplatsen EPALE

Följ oss på Facebook

På EPALE-nätverkets svenska Facebooksida kan du ta del av tips, nyheter och aktuella händelser som riktar sig till dig som vuxenutbildare. Du kan också bidra med egna inlägg och ställa frågor på sidan.

EPALE Sverige på Facebook

Kontakt

Universitets- och högskolerådet, UHR, ansvarar för den svenskspråkiga delen på EPALE. Vi är National Support Service, NSS Sverige. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på epalesverige(at)uhr.se

Logotyp EPALEMedfinansierat av EU-programmet Erasmus+