Gå till huvudinnehåll

Genom Europass kan personer inom EU på ett enkelt sätt visa vilka kvalifikationer och meriter de har. Euroguidance ger dig stöd och information när du ska vägleda elever och studerande inför en utlandsvistelse.

Dokumentera dina meriter med Europass

Europass består av fem olika dokument som hjälper dig som studerar eller arbetar att göra dina färdigheter och kompetenser tydliga och lätta att förstå i andra länder i Europa. Du kan använda Europass när du ska söka jobb eller delta i en utbildning i ett annat EU-land. Europass kan även användas för att dokumentera utlandsstudier och -praktik som genomförts inom till exempel Erasmus+. 

Universitets- och högskolerådet är samordnare för Europass i Sverige. Arbetsförmedlingen, Myndigheten för yrkeshögskolan, Skolverket och Uppsala universitet ansvarar för olika delar av verktyget.

Läs mer om Europass på uhr.se

Läs mer om att dokumentera utbyten med Europass mobilitet på uhr.se

Bli "ivägledare" genom Euroguidance

Euroguidance är en informationsresurs som du kan använda i arbetet med utbyten av olika slag. Genom Euroguidance Sweden, som finns på Universitets- och högskolerådet, kan du få hjälp när du ska vägleda elever och studerande inför, under och efter en utlandsvistelse. Till exempel finns verktyg, tips och informationsmaterial som du kan använda. Allt du behöver för att stimulera, stötta eller följa upp samlat på ett ställe. Bli "ivägledare"!

Euroguidance - inför en utlandsvistelse på uhr.se

Euroguidance vänder sig främst till studie- och yrkesvägledare men är ett utmärkt stöd för dig som har ett internationellt projekt.

Läs mer om Euroguidance på UHR:s webbsidor för vägledare