Intressant och aktuellt
Här hittar du senaste nytt från Den globala skolan. Och andra nyheter som har med vår verksamhet att göra.
-
Viktig information om Den globala skolan
Regeringen har ändrat regleringsbrevet till Sida, som därför skär ner budgeten för olika verksamheter redan i år. Det rör bland annat UHR:s biståndsfinansierade program.
-
Direktupphandling av uppföljning
Vi behöver en avgränsad uppföljning av Den globala skolans verksamhet!
-
Leda lärande för hållbar utveckling - fortbildning för rektorer
Den globala skolan deltar under läsåret 2022/2023 i en serie utbildningar för rektorer i förskola, grundskola och gymnasium, med utgångspunkt i Skolverkets modul för skolledare.
-
Chefsnätverket för lärande för hållbar utveckling
Vad är CESD och vad innebär det att vara med i nätverket? Therese Sarenbrant är verksamhetschef för gymnasiet och särskolan i Gävle kommun och en av medlemmarna. Hon ser många fördelar med ett chefsnätverk och på nästa nätverksträff är hon med och berättar om sina erfarenheter av arbete med lärande för hållbar utveckling på huvudmannanivå.
-
Ny lektionsverkstad på gång
Hur kan samhällskunskapslärare undervisa i samhällsekonomi på ett sätt som inkluderar både ekologiska och sociala dimensioner av hållbar utveckling? I en ny satsning erbjuder Den globala skolan en kollegial lektionsverkstad i två delar med utgångspunkt i Doughnut Economic Action Lab (DEAL).
-
Världen finns här!
Projektet ”Världen finns här” har under flera år arbetat fram metoder för kunskapsutbyten genom personliga möten, mellan vuxna som utbildar sig i svenska för invandrare (sfi) och elever i grundskolan och gymnasiet. Över 800 västsvenska elever har deltagit hittills. Nu sprider sig arbetssättet till andra delar av landet.
-
Gränsöverskridande internationalisering temat för NILS
14-15 oktober är det dags för årets nätverksträff med Nätverket för internationalisering av lärarutbildningar i Sverige (NILS).
-
Årets LHU-konferens
Boka in datumen för årets stora nationella konferens om lärande för hållbar utveckling! Temat är delaktighet och Kattegattgymnasiet i Halmstad står värd. Konferensen är ett samarbete mellan UHR/Den globala skolan, Halmstad kommun och LHU-nätverket och äger enligt nuvarande plan rum både på plats och online.
-
Leda lärande för hållbar utveckling - fortbildning för rektorer
Med utgångspunkt i Skolverkets nya modul för skolledare deltar Den globala skolan under hösten i en serie utbildningar för verksamma rektorer i förskola, grundskola och gymnasium.
-
Nytt samarbete med Örebro universitet
I höst startar Örebro universitet en serie kompetensutvecklingstillfällen för lärarutbildare på temat internationalisering. Den globala skolan är samarbetspart.