Så länge pandemin pågår och det finns restriktioner och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om att begränsa sina fysiska kontakter, kommer Den globala skolan att fortsätta verksamheten online.

Det betyder att vi istället för analoga seminarier erbjuder olika digitala varianter även under våren.

- Det vi vet just nu är att vi fortsätter digitalt även under vårterminen, säger Fanny Labory, verksamhetsansvarig för Den globala skolan.

- Och det kan ju faktiskt vara en fördel för många. Du kan koppla upp dig direkt hemifrån eller från din arbetsplats och behöver inte avsätta tid för några resor. Våra webbinarier, livesändningar och andra typer av lösningar online innebär alltså att fler kan delta i alla seminarier med öppen anmälan. Det är också en möjlighet att ta första steget att lära mer om lärande för hållbar utveckling. Pröva oss! Och ta gärna med dig en kollega eller din rektor!

Hur blir det med Skolan möter världen 2021?

- Skolan möter världen äger rum online även nästa år. Vi kommer att utnyttja fördelarna med den digitala tekniken och försöka ge det globala perspektivet stort utrymme. Det blir minst lika spännande som vanligt!

Försvinner onlineseminarierna när pandemin är över?

- Nej. Den här påtvingade omställningen har gjort att vi upptäckt nya, innovativa och riktigt bra sätt att arbeta på och är glada för det. Vi kommer att fortsätta digitalt parallellt med fysiska möten så snart det går.

Mer information och kontakt

Mer information om Skolan möter världen och Den globala skolans verksamhet under våren kommer på webbplatsen denglobalaskolan.se och i vårt nyhetsbrev.

Om du är intresserad av att starta ett samarbete med oss i din kommun, region eller på din skola kontaktar du någon av de ansvariga i din region. Kontaktuppgifter till regionansvariga