Gå till huvudinnehåll

17 mål, 17 städer, 17 veckor. Från 17 augusti till 17 december turnerar projektet Glocal Film Festival runt Sverige med bra film och fördjupande samtal på temat globala målen för hållbar utveckling. Varmt välkommen att delta!

Bra film gör mer än förklarar. Bra film rör och berör. Därför använder Glocal Film Festival just film som metod för att skapa engagemang för de globala målen. Under hösten 2018 åker festivalen på turné genom Sverige med film och efterföljande samtal med inbjudna samtalsledare och organisationer. Sjutton utvalda städer kommer att få besök av den ambulerande filmfestivalen och för varje stad är det fokus på ett av de sjutton globala målen.

Mål+film+plats=helhet

De utvalda filmerna är internationella och svenska spel- och dokumentärfilmer som har handplockats efter sin filmiska kvalitet, förmåga att belysa det aktuella globala målet och beröra en publik. För den nystartade filmfestivalen har det också varit viktigt att kunna presentera just nya filmer.

- Tanken är att målet, filmen och den lokala platsen ska bilda en helhet i det efterföljande samtalet där samtalsledare och organisationer kan berika och fördjupa filmupplevelsen utifrån sin erfarenhet av att jobba med målen. Dessutom kan de bidra med konkreta tips och metoder för att aktivt jobba vidare – på arbetsplatsen, i arbetet eller i det privata vardagslivet, berättar Luna Nilsdotter, projektledare.

Arrangörer

Bakom initiativet Glocal Film Festival står Filmcentrum som i samarbete med Universitets- och högskolerådets verksamhet Den globala skolan och UNDP driver projektet. Projektet har  finansierats av Svenska Postkodsstiftelsen.

Efter Glocal Film Festival

Läs mer om vilka filmer du kan använda i undervisningen! Efter Glocal Film Festival