Lyssna

Skolverket är den myndighet som ska främja att alla barn och elever får tillgång till en utbildning och verksamhet som är likvärdig och av god kvalitet i en trygg miljö.

Skolverket har översatt ett material från Europarådet som syftar till att lärare respektive skolledare ska kunna hantera kontroversiella frågor och utveckla undervisningen. Materialet hjälper till att utveckla olika strategier för att skapa en öppen och respektfull dialog och leda den sortens samtal. 

Materialet för skolledare heter ”Hantera kontroversiella frågor”. Materialet för lärare ”Undervisa om kontroversiella frågor”. Båda finns att ladda ner på Skolverkets webbplats. 

Kontroversiella frågor

Stöd från Den globala skolan i kontroversiella frågor

Den globala skolan erbjuder hel- eller halvdagsfortbildning kring hur du kan använda materialet för att hantera och undervisa om kontroversiella frågor. Du får prova olika metoder som tar upp frågor som väcker känslor, till exempel frågor om rasism, jämställdhet och hbtq-frågor. Låter det intressant? Kontakta den som är ansvarig för Den globala skolan i din region. Du hittar alla kontaktuppgifter på vår kontaktsida.

Den globala skolans kontaktsida