Gå till huvudinnehåll

Göteborgs stad har minskat matsvinnet med 40% i de offentliga köken. Nu delar de med sig av sina erfarenheter och det som kallas Göteborgsmodellen. Nätverksträff med nätverket för lärande om hållbara städer och regioner (Lär-SUD).

Seminarium i Göteborg

Varför det är viktigt att minska matsvinnet? Hur ser det ut på andra ställen i Sverige och internationellt när det gäller skolmat och matsvinn? Vilka är utmaningarna? Kan Göteborgsmodellen ge ringar på vattnet lokalt och för samhället i stort? Nästa år ligger fokus på skola och förskola.

Medverkande

Christina Linnerhag är kock, kostekonom och projektledare för Göteborgsmodellen. Hon har arbetat med mat i 39 år och med matsvinn sedan 2006. Helena Starfors Mwera är kock och projektadministratör. Hon studerar till arbetsledare i storkök på deltid och har 33 års erfarenhet i matbranschen. Karin Östergren är senior forskare- och projektledare och har arbetat med matsvinnsfrågor i över 15 år i en rad nationella och internationella projekt. Elin Backlund arbetar med projekt och aktiviteter riktade mot offentliga måltider. Båda finns på RISE Jordbruk och Livsmedel.

Anmälan

Du anmäler dig direkt till Mistra Urban Futures senast 27 november. Länk till anmälan 

Ytterligare kontaktuppgifter

Andréa Kihl, projektledare Göteborgsregionen GR
andrea.kihl(at)goteborgsregionen.se

Om Lär-SUD

Nätverket för lärande om hållbara städer och regioner (Lär-SUD) är ett nätverk av lärare, pedagoger, skolledare och akademiker som är intresserade av forskning om och fortbildning inom hållbar stadsutveckling. Syftet är bland annat att bidra till tätare kontakter mellan lärare, pedagoger och forskare samt till stärkt forskning och undervisning om hållbar stadsutveckling.