Anmälan är stängd.

En spännande eftermiddag med föreläsning om situationen i Europa och FN, FN-rollspel live och nytt metodmaterial.

Seminarium i Halmstad

Välkommen till ett seminarium i samband med öppnandet av Svenska FN-förbundets årliga FN-rollspel SweMUN. Under eftermiddagen får du möta Joakim Medin, ta del av nytt metodmaterial och se gymnasieelever agera diplomater i SweMUN live. 

Joakim Medin är från början gymnasielärare i historia och samhällskunskap, men numera verksam som frilansjournalist, författare, föreläsare och fotograf. I juni 2018 kom hans andra reportagebok "Orbánistan – rädsla och avsky i det illiberala Ungern" som handlar om situationen i Ungern, där Viktor Orbáns regering sedan 2015 utnyttjat flyktingkrisen för att stärka sin auktoritära och högerradikala politik. I sin föreläsning berättar Joakim Medin om Ungern och om hur den högerpopulistiska och främlingsfientliga utvecklingen ser ut i Europa och i Sverige. Han tar också upp att USA under Donald Trump, lämnat både FN:s människorättsråd och migrationssamtalen. Vad innebär det för det globala samarbetet framöver och för FN:s fortsatta legitimitet?

Program

13.00   Öppningsceremoni SweMUN. Talare Joakim Medin och David Collste

14.00   Föreläsning, möte och frågestund med Joakim Medin

15.00   Fika och möjlighet att lyssna till öppningstalen

15.45   Den globala skolan

16.15   Workshop: FN-rollspel som metod. Presentation av nytt material om Jemen

17.00   Slut för dagen

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.