En förmiddag om lärande för hållbar utveckling med bland andra Martin Emtenäs

DGS Hudiksvall 2020-04-27.jpg

 

På programmet

Skarvarnas planet dgs-martin-emtenas.jpg
Martin Emtenäs, journalist och programledare, mest känd från ”Mitt i naturen” guidar oss genom den snårskog som kallas verkligheten - från universums minsta byggstenar till homestylade trädgårdar och människans outgrundliga villfarelser. Naturen har hamnat utanför strålkastarna. Det görs ingen reklam för trolska urskogar och hotade arter. Det finns ingen ekonomisk vinning i att skydda naturen trots att den är själva anledningen till att vi finns. Varför vänder vi människor naturen ryggen? 
 
Centrala frågor och pedagogiska material med utgångspunkt från Agenda 2030dgs-mathias-demetriades.jpg
Hur kan globala målen för hållbar utveckling skapa ett lärande som ger elever ökad handlingskompetens i en allt mer komplex och globaliserad värld? Mathias Demetriades, regionansvarig för Den globala skolan berättar. 

Marie Forsberg, lärare i Hudiksvall, medverkar också under förmiddagen.

 

Seminariet sänds online

Seminariet har blivit ändrat med anledningen av coronavirusets spridning. UHR har beslutat att ställa in alla externa arrangemang med UHR som värd under vårterminen och därför har vi bestämt att istället sända det här seminariet online. Du som är anmäld kommer att få en länk till seminariet på mejl. Vi förstår att beslutet orsakar problem, men förhoppningsvis bidrar UHR på det här sättet till att minska smittspridningen i samhället.