Gå till huvudinnehåll
Anmälan är stängd.

Välkommen på en efter-valet-demokratisoppa med Sören Holmberg!

Sören Holmberg är ett välkänt ansikte i valsammanhang. Han är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och har forskat om valprocessen och rollen den spelar i en representativ demokrati. Han har även arbetat med att kartlägga och analysera väljarnas beteende och opinionsbildningen kring ett val. Sören Holmberg är också en av grundarna till SOM-institutet (samhälle-opinion-medier) - en opartisk undersökningsorganisation vid Göteborgs universitet.

Demokratisoppa

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Gratis sopplunch serveras från klockan 11.30 till de 50 första som har anmält sig. Fritt inträde. Vi välkomnar elever i sällskap med lärare, men bjuder då bara på kaffe och te. Kontakta Anna Mogren på anna.mogren(at)denglobalaskolan.se om du vill ta med dig dina elever!

Temat för demokratisopporna i Jönköping under 2018 är demokrati som verktyg i  det svenska valet och kommande EU-val. Årets talare problematiserar vilka konsekvenser val i Sverige och Europa har inte bara för den enskilda individen, utan också för möjligheten att internationellt nå FN:s fastslagna globala mål för en hållbar utveckling. 

Demokratisoppa arrangeras av Europa Direkt i Jönköpings län i samarbete med Sensus Studieförbund, Svenska kyrkan i Jönköping och Universitets- och högskolerådet/Den globala skolan. 

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.