Anmälan är stängd.

Vårens första demokratisoppa handlar om Storbritanniens utträde ur EU.

Seminarium i Jönköping

I mars 2019 lämnar Storbritannien EU i det som kommit att kallas Brexit. Vad betyder det för Sverige och de andra länderna som är kvar i EU? Hur viktig är Storbritanniens roll globalt?

Rickard Ydrenäs har tidigare varit politisk rådgivare i Europaparlamentet och är nu en av Sveriges främsta experter på Brexit. Han är grundare till Brexitpodden där han delger svenskarna information om hur förhandlingar kring Brexit fortskrider. Under seminariet berättar Rickard om vad som kan hända kring medborgarskap, rättsliga frågor, näringsliv och politik när Storbritannien lämnar EU.

Välkommen att lyssna och delta i samtalet!

Demokratisoppa

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Gratis sopplunch serveras från klockan 11.30 till de 50 första som har anmält sig. Fritt inträde. Vi välkomnar gymnasieelever i sällskap med lärare, men bjuder då bara på kaffe och te. Kontakta Anna Mogren på anna.mogren(at)denglobalaskolan.se om du vill ta med dig dina elever! 

Temat för demokratisopporna i Jönköping under våren 2019 är demokrati som verktyg. Vårens talare problematiserar vilka konsekvenser olika val i Europa har både för den enskilda individen, och för möjligheten att internationellt nå FN:s fastslagna globala mål för en hållbar utveckling. 

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.