Lyssna

Demokratisoppa med journalisten Khazar Fatemi och poeten Ali Thareb. Öppen anmälan.

Vad händer med demokratin och yttrandefriheten när kulturen hotas? Vilka blir konsekvenserna för vår identitet och känsla av tillhörighet?

Khazar FatemiMöt journalisten och dokumentärfilmaren Khazar Fatemi i en lunchföreläsning som utgår från dokumentärserien ”Kultur i farozonen” där Khazar Fatemi följer människor i olika delar av världen, som kämpar för att bevara sin kultur och identitet. Khazar Fatemi har de senaste åren rapporterat från ett 20-tal länder, ofta konfliktdrabbade. 2020 tilldelades hon det svenska Unescopriset för sitt outtröttliga engagemang för kulturarv i fara. Medverkar gör också Ali Thareb, poet, författare och performer från Babel i Irak och Region Jönköpings läns fristadsförfattare 2019-2021. I sin poesi skildrar han sin uppväxt i det turbulenta Irak och vad det gör med människor.Ali Thareb

Under seminariet synliggör och diskuterar vi sociala och pedagogiska processer som utmanar och möjliggör en kulturell mångfald i utbildningssammanhang. Att dela personliga erfarenheter bygger, enligt Unesco, fred i människors sinne.

Demokratisoppa Jönköping

Demokratisoppa i Jönköping är ett koncept där du över en sopplunch kan lyssna till och delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Så länge pandemin pågår äger seminarierna rum online. Temat under 2022 är "Möjligheter med demokratin". 

Demokratisopporna arrangeras av Europa Direkt i Jönköpings län i samarbete med Sensus studieförbund, Svenska kyrkan i Jönköping, Region Jönköpings län och Universitets- och högskolerådet/Den globala skolan.

Anmälan

Anmäl dig via länken senast 4 mars! Anmälan till demokratisoppa 11 mars

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på Uhr.se www.uhr.se