Gå till huvudinnehåll
Anmälan är stängd.

Ett eftermiddagsseminarium om de inkluderande rörelsernas ideologi och historia.

Seminarium i Umeå

Idag vill alla kalla sig demokrater — men samtidigt är osäkerheten enorm: Vad är egentligen demokrati? Hur fungerar den bortsett från allmänna val med jämna mellanrum? Hur länge har denfunnits och hur har den konstruerats, i olika tidsepoker och på olika platser? Varför är antidemokrati så populärt idag? Hur kan ett samhälle bli mer demokratiskt?

Välkommen till ett seminarium om demokrati med författaren, opinionsbildaren och journalisten Henrik Arnstad. Henrik Arnstad har tidigare bland annat skrivit boken "Älskade Fascism" om hur begreppet demokrati förlorat sin ideologiska identitet och är nu aktuell med en ny bok där han genom forskning och ideologianalys förklarar hur begreppet demokrati kan tolkas.

Du får också veta mer om hur du kan ta hjälp av Den globala skolan som en resurs i arbetet med lärande för hållbar utveckling och de globala målen.

Obs! Kom gärna med buss eller till fots. Det är ont om parkeringsplatser i närområdet.

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.