Gå till huvudinnehåll

17 mål, 17 städer, 17 veckor. Från 17 augusti till 17 december turnerar Glocal Film Festival runt Sverige med bra film och fördjupande samtal på temat globala målen för hållbar utveckling.

Glocal Film FestivalBra film gör mer än förklarar. Bra film rör och berör. Det är därför Glocal Film Festival har film som metod och ingång till att skapa engagemang.

Glocal Film Festival är en ambulerande filmfestival som vill göra det globala lokalt och bjuda på världens bästa filmer och Sveriges främsta föreläsare för vår tids viktigaste åtagande - de globala målen för hållbar utveckling. Hösten 2018 åker festivalen på turné med film och efterföljande samtal med inbjudna samtalsledare och organisationer.

När Glocal Film Festival kommer till Malmö ligger fokus på mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen.

Fredliga samhällen och frihet från våld utgör både ett mål och ett medel för hållbar utveckling. Vi kan inte nå några varaktiga framsteg i en kontext präglad av våld, konflikt och hot om våld.

Film: Jimmie, 91 minuter.

Läs mer om festivalen på Glocal Film Festivals webbplats (klicka på Malmö på kartan). Till glocalfilmfestival.com

Före filmen med Malmö Museer

I samband med Glocal Film Festival ordnar Malmö Museer visning och samtal kring den aktuella utställningen "Mellan depression och världskrig". Utställningen belyser den sociala, ekonomiska och politiska utvecklingen i Malmö och Sverige under decenniet före andra världskriget med tydliga kopplingar till idag. Samling vid museientrén på Slottsholmen 12.30. Programmet pågår till 14.00. Läs mer på Malmö Museers webbplats

Obs! Separat anmälan till Malmö Museers evenemang

Det kostar inget att vara med, men du måste anmäla dig i förväg till Suzanne Edlom, museipedagog, på suzanne.edlom(at)malmo.se. Anmälan är bindande. 

Ytterligare kontaktuppgifter

Luna Nilsdotter, Glocal Film Festival
luna(at)glocalfilmfestival.com

Anmäl dig till filmvisningen här!

Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält

Här kan du anmäla en grupp

Ladda ner mallen för gruppanmälan. Fyll i denna och ladda upp den igen.
Gruppanmalan excelmall.xlsx

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.