Online: Lärande för hållbar utveckling - alla ämnens ansvar

En halvdag om lärande för hållbar utveckling där du får lära dig mer om ämnet, ta del av Skolverkets kompetensutvecklande material och information om Den globala skolans erbjudande. Öppen anmälan.

Seminariet bygger på interaktivitet med övningar och workshoppar varvat med kortare filmer och föreläsningar. Bland annat deltar Lisen Schultz, forskare i hållbar utveckling vid Stockholm Resilience Centre. Hon går igenom planetens gränser, mänsklighetens växande behov och olika sätt att navigera mot hållbar utveckling. En presentation av ramverket Agenda 2030 ingår i seminariet och exempel från Unescos biosfärområden illustrerar hur arbete med hållbar utveckling kan se ut i praktiken. Lisen Schultz diskuterar även vikten av samverkan, tvärvetenskap och ständigt lärande för att möta de komplexa utmaningar som hållbar utveckling innebär.

Anmälan

Anmälan till seminariet 23 november

Anmäl dig senast 21 november. Om seminariet blir fullt har du möjlighet att få delta vid ett annat datum om det finns plats. 

Detaljer om programmet och hur du kan förbereda dig inför seminariet kommer på mejl en tid i förväg till alla anmälda.

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på Uhr.se www.uhr.se