En förmiddag om vår konsumtion och planetens framtid. Öppen anmälan.

DGS online 2021-04-13.jpg
 
Varmt välkommen till ett webbinarium med utställning, workshoppar och föreläsningar!
 
Utställningen "Human nature" har tidigare visats på Världskulturmuseet i Göteborg och finns nu att se på Etnografiska museet i Stockholm. Det är en stor utställning där du möter aktuella frågor om klimatförändringar, masskonsumtion och artdöd men också inspiration och hopp. Föremål, bilder och berättelser från hotade urfolk visar andra förhållningssätt till naturen och nyskapande innovationer ger en bild av ett framtida hållbart samhälle.
 
Under webbinariet medverkar Karin Wästfelt, museipedagog vid Etnografiska museet som bjuder deltagarna på en guidad onlinevisning av utställningen, Josefin Wangel, forskare vid SLU/KTH och verksam inom projektet "Beyond Efficiency" som presenteras i utställningen, samt Mathias Demetriades och Karolina Sandahl från Den globala skolan som ger didaktiska perspektiv på klimatfrågan utifrån lärande för hållbar utveckling.
 
Utställningen "Human nature" passar bra för ämnesöverskridande temaundervisning med avstamp i Agenda 2030. På Världskulturmuseernas webbplats kan du läsa mer om utställningen och hitta teman och övningar för skolan.
 
 
 

Anmälan

Anmäl dig via länken senast 11 april. Anmälan till seminariet "Human nature" 13 april
 
 

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på Uhr.se www.uhr.se