Lyssna

Hur ser vägen till ett fossilfritt Sverige ut? Hur kan vi undervisa om klimatomställningen? Öppen anmälan.

DGS online 2021-09-07.jpg

På mindre än 25 år ska Sverige ha noll nettoutsläpp av växthusgaser. Det innebär att vi måste göras oss av med ett mer än hundraårigt beroende av fossila bränslen. Hur ställer ett samhälle om? Vilka andra stora samhällsomställningar har vi genomfört tidigare och vad kan vi lära av dem? Vilka möjligheter finns det för samhället att förändras idag?

Under seminariet får du tillsammans med övriga deltagare och medverkande reflektera kring frågan om hur vi kan undervisa om och för klimatomställningen.

Program

Bortom fossilsamhället – ett skolmaterial för högstadiet och gymnasiet om klimatomställningen

”Välkommen till år 2053! Sverige har som första land i världen lämnat den fossila eran genom att uppnå netto-noll utsläpp år 2045.” I workshoppen får du praktiska exempel på hur du som lärare kan lyfta in lärande för hållbar utveckling i undervisningen i olika ämnen, enskilt eller tillsammans med kollegor. Du får prova Naturskyddsföreningens material "Bortom fossilsamhället" som kommit till i samarbete med forskare vid Lunds universitet inom projektet "Narrating climate futures".

Bortom fossilsamhället

Resan mot ett fossilfritt Sverige

Svante AxelssonEn föreläsning med Svante Axelsson, nationell samordnare för "Fossilfritt Sverige" – ett nationellt initiativ för att göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland. Svante Axelsson är agronom och har tidigare varit generalsekreterare för Naturskyddsföreningen. Nyligen tilldelades han även titeln Sveriges hållbarhetsmäktigaste 2021.

Föreläsningen följs av en workshop under Svante Axelssons ledning.

Resan mot ett fossilfritt Sverige 

Anmälan

Anmäl dig via länken senast 31 augusti. Anmälan till seminariet "Bortom fossilsamhället"

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på Uhr.se www.uhr.se