Lyssna

Varmt välkommen till en heldag om olika perspektiv på förr och nu! Och om hur du som lärare kan undervisa utifrån lärande för hållbar utveckling. Öppen anmälan.

På programmet

Globala målet nummer fem - jämställdhet

Jämställdhet nu och då 

Linda Gustafsson, jämställdhetsutvecklare i Umeå kommun ger oss en inblick i jämställdhet ur ett historiskt perspektiv och diskuterar hur det kan påverka bilden vi förmedlar i skolan idag.

Historiebruk

Thomas Nordell

Hur kan historieundervisning bli en självklar del i lärande för hållbar utveckling? Den traditionella historieundervisningen utgår oftast från västvärlden och ett vitt, manligt, kristet perspektiv. Vad händer om vi ser på världens historia ur en annan vinkel? Om vi väljer ett annat epicentrum att utgå ifrån? Thomas Nordell från Den globala skolan föreläser.

Människans två verkligheter

Martin EmtenäsMartin Emtenäs, programledare, författare och musiker guidar oss genom den snårskog som kallas verklighet – från universums minsta byggstenar till homestylade trädgårdar och människans outgrundliga villfarelser. Vi diskuterar didaktiska perspektiv och hur vår syn på miljöetik avspeglar sig i det sammanhanget.

Anmälan

Anmäl dig via länken senast 29 oktober! Anmälan till seminariet "Historiebruk" 1 november

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på Uhr.se www.uhr.se