Lyssna

En eftermiddag om företagens ansvar för en hållbar utveckling och konsumentens makt att påverka. Öppen anmälan.

 

Många svenska företag har ingen hållbarhetsstrategi och det är något som du som konsument kan vara med och påverka. Om du vet vilka företag det handlar om och hur du ska bära dig åt. Under seminariet får du lära dig mer om såväl företagens ansvar och mänskliga rättigheter som hållbart mode.

 

Varmt välkommen!

 

14.00  Introduktion

Mathias Demetriades och Karolina Sandahl från Den globala skolan. 

14.05   Slow fashion 

Johanna LeymannEn inspirerande föreläsning om hållbart mode. Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet.

Johanne Leymann är konsult med fokus på hållbart mode och hållbart entreprenörskap. Här ger hon dig såväl kunskap om modeindustrins klimat- och hållbarhetsproblematik som inspiration och konkreta tips på och verktyg för hur just vi kan förändra vår modevardag till att bli mer hållbar. 

14.40   Gruppdiskussion

Vi diskuterar hållbart mode i break out rooms.

14.50   Fair Actions granskning av näthandel

Elin TjärnströmFair Action är en ideell förening som arbetar för att företag ska ta ansvar för sin påverkan på människor och miljö. Just nu utvecklar de ett utbildningsmaterial som ska ge unga verktyg att självständigt granska företags hållbarhetsarbete. Materialet är förankrat i Skolverkets lärmodul för hållbar utveckling. 

 

Medverkar gör Elin Tjernström, projektledare på Fair Action som ansvarade för organisationens senaste granskning kring näthandel. 

 

15.10   Fair Actions skolmaterial

En introduktion till Fair Actions material och möjlighet att testa det och göra en egen granskning tillsammans Emma Grönlund och Hugo Rückert från Fair Actions projektteam för skolan. 

15.55   Avslutning

Den globala skolan bidrar med fler didaktiska perspektiv på hållbarhetsfrågorna.

16.00   Slut 

 

 

Anmälan

Anmäl dig via länken senast 22 november. Anmälan till seminariet "Vi handlar, vem betalar" 24 november

 

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på Uhr.se www.uhr.se