Lyssna

Föreläsning och workshop om internationaliseringen av lärarutbildningen och hur den kan bli verklighet. Det fjärde och sista tillfället i en serie av fristående seminarier. Öppen anmälan.

Med utgångspunkt i en kartläggning av de interkulturella perspektiven i kursplaner och studiehandledningar på lärarutbildningen, får du möjlighet att diskutera och problematisera olika perspektiv på internationalisering och interkulturalitet och hur de kan integreras i den framtida verksamheten. Tillsammans skapar vi visioner och strategier för det fortsatta arbetet.

Zahra Bayati

 

Medverkande

Zahra Bayati är lektor i pedagogik på Göteborg universitet och debattör i frågor som rör lärarutbildning, breddad rekrytering och interkulturella frågor. Hon har bland annat skrivit avhandlingen " 'Den Andre' i lärarutbildningen" (2014).

Sofia Österborg WiklundSofia Österborg Wiklund är lektor i pedagogik vid Örebro universitet. Hon arbetar med forskning, undervisning och verksamhetsutveckling med inriktning mot interkulturella frågor. och har skrivit avhandlingen "Folkbildning i global (o)rättvisa: makt och motstånd i folkhögskolans internationalisering och transnationella kurser" (2019).

Anmälan

Anmäl dig via länken! Anmälan till seminariet "Framtidens internationalisering"

Framtidens lärarutbildning

Seminariet är en del av kompetensutvecklingsserien "Internationella och interkulturella perspektiv i lärarutbildning" som ingår i den strategiska satsningen "Framtidens lärarutbildning" vid Örebro universitet. I vårt nyhetsflöde kan du  läsa mer om satsningen.