Lyssna

Hur kan vi hjälpa våra barn och elever att navigera i omställningens tid? Hur skapar vi framtidsvisioner som engagerar och aktiverar? Öppen anmälan.

Varför händer det inte mer i arbetet med att bekämpa klimatförändringarna när vi vet att vi måste agera, vad vi borde göra och att det behöver ske nu? Hur kan vi hantera vår egen och andras klimatångest och möta barn och elever på ett sätt som inger hopp och handlingskraft? 

I dagens seminarium knyter vi ihop forskning inom psykologi och politik för att belysa kunskaper och förmågor som behövs för omställningsarbetet och hitta sätt att arbeta med den här sortens komplexa frågor utan att tappa riktning och framtidstro.

Frida HylanderMedverkande

Frida Hylander är legitimerad psykolog, humanekolog och en av grundarna till Klimatpsykologerna. Just nu deltar hon i projektet "Terra-Pi" som syftar till att hitta metoder att arbeta med barn och ungas klimatrelaterade tankar på ett konstruktivt sätt.

DGS Ludwig Bengtsson Sonesson 2021.jpgLudwig Bengtsson Sonesson är verksam vid statsvetenskapliga institutionen och forskningsgruppen Climaginaries vid Lunds universitet. Hans arbete kretsar kring hur vi kan använda berättelser om framtiden för att förstå vår nutid och det som krävs för att skapa en god framtid. Han har skapat utställningen Carbon Ruins som ligger till grund för skolmaterialet Bortom fossilsamhället, ljudvandringen Minnen från omställningsåren från framtidens Malmö och en reseguide till en fossilfri stad - Notterdam 2045.

Anmälan

Anmäl dig via länken senast 6 mars! Anmälan till seminariet "Hopp och handlingskraft" 8 mars