Lyssna

En eftermiddag om företagens ansvar för en hållbar utveckling och konsumentens makt att påverka. Öppen anmälan.

Många svenska företag har ingen hållbarhetsstrategi och det är något som du som konsument kan vara med och påverka. Om du vet vilka företag det handlar om och hur du ska bära dig åt. Under seminariet får du lära dig mer om såväl företagens ansvar och mänskliga rättigheter som hållbart mode genom föreläsningar, nya metoder, globala utblickar och erfarenhetsutbyten med kollegor.

Varmt välkommen!

13.00  Introduktion

Mathias Demetriades, Den globala skolan tillsammans med Signhild Olsson, Jill Pålsson och Sofia Lord, LHU-nätverk Gävleborg

13.15   Slow fashion 

Johanna LeymannEn inspirerande föreläsning om hållbart mode. Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet.

Johanne Leymann är konsult med fokus på hållbart mode och hållbart entreprenörskap. Här ger hon dig såväl kunskap om modeindustrins klimat- och hållbarhetsproblematik som inspiration och konkreta tips på och verktyg för hur just vi kan förändra vår modevardag till att bli mer hållbar. 

14.15   Gruppdiskussion

Vi diskuterar hållbar konsumtion i break out rooms.

14.30  Så här gör vi

Gävle kommun visar exempel på arbete med hållbar konsumtion i klassrummet.

14.50   Vi handlar, vem betalar?

Emma GrönlundEmma Grönlund från Fair Actions projektteam för skolan ger en introduktion till Fair Actions material. Du får möjlighet att testa och göra en egen granskning tillsammans med kollegor.

15.45   Avslutning

Den globala skolan och LHU-nätverk Gävleborg bidrar med fler didaktiska perspektiv på hållbar konsumtion.

16.00   Slut 

Anmälan

Anmäl dig via länken senast 20 april! Anmälan till seminariet "Hållbar konsumtion" 27 april

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på Uhr.se www.uhr.se