Anmälan är stängd.

Välkommen till ett eftermiddagsseminarium med Martin Emtenäs och Johan Airijoki!

Seminarium i Umeå

Över hälften av världens befolkning bor i urbana områden och andelen väntas stiga till 70 procent år 2050. Växande städer skapar nya möjligheter för ekonomisk tillväxt, men bidrar också till ökade sociala klyftor och påfrestningar på ekosystemen. Den snabba och stora inflyttningen till städer ställer nya krav som vi behöver bemöta ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart.

Under kvällens seminarium reflekterar vi över hur vi som bor här kan leva på ett sätt som är långsiktigt hållbart. Hur värderar vi naturen och de tjänster som vi är beroende av? Vad händer om den biologiska mångfalden utarmas?

Program

Skarvarnas planet
Martin Emtenäs, journalist och programledare, mest känd från ”Mitt i naturen”

Naturen har hamnat utanför strålkastarna. Det görs ingen reklam för trolska urskogar och hotade arter. Det finns ingen ekonomisk vinning i att skydda naturen trots att den är själva anledningen till att vi finns. Varför vänder vi människor naturen ryggen? Martin Emtenäs guidar oss genom den snårskog som kallas verkligheten - från universums minsta byggstenar till homestylade trädgårdar och människans outgrundliga villfarelser.

Lappländsk blues
Johan Airijoki

I Johan Airijokis musik hörs Norrland. Bakom hans vackra och egensinniga melodier hittar man ljud från snöskotrar på väg hem. Och om man lyssnar riktigt noga kan man höra en varm brasa uppe på ett fjäll eller kanske en malmtruck som jobbar oförtrutet för att försörja alla de som väljer den enkla vägen och flyttar till Stockholm. 

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.