Gå till huvudinnehåll
Anmälan är stängd.

För dig som vill utveckla din undervisning i samhällskunskap, geografi och tvärvetenskapliga samarbeten. 

Seminarium i Stockholm

Seminarieserien Doing Sustainability ger dig didaktiska perspektiv och verktyg för att  utveckla din undervisning ​om och ​för hållbar utveckling, bland annat  med hjälp av de globala målen för hållbar utveckling. Vi söker dig som är engagerad i och intresserad av undervisning kring globala hållbarhetsfrågor och vill delta vid fem sammankomster där din egen undervisning står i centrum!

Med hjälp av ämnesdidaktiska begrepp, teorier och modeller får du möjlighet att utveckla en  undervisning som kan öka elevernas förmåga att analysera, orientera sig i och ta ansvar för en komplex värld. Du får arbeta med praktiska övningar för klassrummet som gör att lärandet kan gå från det globala till det lokala, från det abstrakta till det konkreta, från tanke till handling.    

Övriga seminarietillfällen

Övriga tillfällen är eftermiddagarna 7/12, 24/1 och 15/3 plus en heldagsworkshop 11/4 kl 9-16 där vi  tillsammans konstruerar övningar för undervisningen. 

Seminarieledare

Karolina Sandahl, lärare Globala gymnasiet (sh/re/ps) och regionansvarig för Den globala skolan och Lotta Dessen Jankell, lärare Globala gymnasiet (geo/bi/nk) och doktorand i geografididaktik vid Stockholms universitet. Båda seminarieledarna är också förstelärare i lärande för global hållbar utveckling. 

Anmälan

Är du intresserad av att delta i seminarieserien? Skicka en intresseanmälan så snart som möjligt till Karolina Sandahl på karolina.sandahl@denglobalaskolan.se så kontaktar vi dig med mer information.