Lyssna

Prata demokrati! Årets tema lyfter nationella och internationella utmaningar och möjligheter som rör demokratin utifrån ett utvecklings- och utbildningsperspektiv och i relation till kriget i Ukraina. Öppen anmälan.

Det senaste årtiondet har antalet länder där den demokratiska utvecklingen gått bakåt fördubblats. Att rusta våra barn och unga för att försvara demokratin framstår som allt viktigare. Skolan spelar en betydande roll i det arbetet. Årets Skolan möter världen fokuserar på utbildning och samtal för att stärka demokratin i både Sverige och världen - och mot bakgrund av kriget i Ukraina.

Varmt välkommen!

Program

Under två halvdagar, från lunch till lunch, får du möta en rad aktuella och intressanta medverkande och kollegor! Föreläsningar varvas med diskussion, mingel, globala utblickar från Bosnien och Hercegovina, Indien, Sydafrika och Paraguay, musikaliska inslag och det globala torget där organisationer som arbetar med hållbarhetsfrågor visar skolmaterial som är fritt att använda. Första dagen avslutar vi tillsammans med middag. 

Program

Medverkande

Balázs Nagy, psykolog och utbildare i hållbar utveckling och aktivt medborgarskap i Ungern, Mina Dennert, journalist och grundare av I Am Here International och svenska #jagärhär, Måns Molander, nordisk chef för Human Rights Watch, Sara Parkman, folkmusiker, kompositör och violinist, Sara Nazari, spoken wordartist, Helena Hermansson och Mathias Ewaldsson, Toleransprojektet Borlänge, Forum för levande historia, Mikael Boström, Sida, Frida Wretlind Ekberger och Johanna Martinez Conde från Procivitas Stockholm som driver Erasmus+projektet "Educating citizens: Learning democracy through social action", Albert Askeljung, UNDP, Isak Svensson, freds- och konfliktforskare, med flera. 

Mer information om medverkande

Anmälan

Anmäl dig via länken senast 5 maj! Begränsat antal platser. Anmälan till "Skolan möter världen 12-13 maj"

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på Uhr.se www.uhr.se