Gå till huvudinnehåll
Anmälan är stängd.

En dag om hållbar konsumtion och produktion i utbildning!

Seminarium i Trollhättan

Välkommen till en heldag om ett aktuellt ämne i juletid. Vi fokuserar på de tolfte av de globala målen - hållbar konsumtion och produktion - och bjuder på föreläsning och workshoppar med olika infallsvinklar.

På programmet

Cirkulär ekonomi - vad är det egentligen?

Cirkulär ekonomi är en vision om ett ekonomiskt system som är designat för att återskapa resurser, om och om igen. I en cirkulär ekonomi går resurseffektivitet hand i hand med affärsnytta med hjälp av förfinade materialflöden och innovativa affärsmodeller.

Tobias Jansson är omvärldsbevakare och föreläsare och driver företaget Circulareconomy.se. I sin föreläsning ger han en översikt över cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmodeller. Han går också igenom sju utvecklingslinjer som är relevanta för 2018 - allt illustrerat av en mängd faktiska exempel från företag och kommuner.

Att skapa engagemang bland unga

Hur skapar vi engagemang och handlingskompetens för hållbar utveckling hos unga elever? I en engagerande workshop får du testa annorlunda värderingsövningar och lustfyllda diskussionsövningar av olika slag. Du får också information om Fairtrade Sveriges pedagogiska material och tips på hur skolan i praktiken kan arbeta med hållbar konsumtion. Materialen innehåller såväl lektionsplaneringar som övningsbanker och bildmaterial och är framtagna tillsammans med Lärarförbundet.

Nicklas Lind har tidigare arbetat på Fairtrade Sverige med att utveckla pedagogiska material, lärarfortbildningar och workshoppar för elever. I grunden är han dramapedagog, vilket genomsyrar de elevaktiva övningar som ingår i materialen.

Utan hållbara företag ingen hållbar framtid

Vad är det som driver ett företag att arbeta med hållbarhet och hur ser samspelet med samhället ut? I den här workshoppen får du veta hur hållbart företagande kan se ut i praktiken och ta del av exempel på hur unga företagare arbetar innovativt för en mer hållbar framtid. Företaget Enact Sustainable Strategies utbildar företagsledare i hållbar utveckling. I den här workshoppen får du prova på rollen som företagsledare. Med hjälp av verkliga fall får du insyn i komplexa frågor som ledare inom stora globala företag tagit ställning till i närtid.

Johanna Lund Rockliffe är projektledare på Enact Sustainable Strategies. 

Medverkande

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.