INSTÄLLT Uppsala: Lärande för hållbar utveckling - alla ämnens ansvar

En heldag om lärande för hållbar utveckling där du får lära dig mer om ämnet och om Skolverkets kompetensutvecklande material.

Seminarium i Uppsala

 

Program

10.20   Nu börjar vi

10.35   Hållbar utveckling - Skolverkets moduler för åk 7-9 respektive gymnasiet

11.15   Lunch   

12.15   Hur kan kommuner visa ledarskap i arbetet med Agenda 2030?
Svante Axelsson har under lång tid varit en tongivande miljödebattör som med stort patos fört fram konkreta förslag till lösningar på globala miljöproblem. Med sitt engagemang sporrar han till handlingskraft hos dem som kan förändra. Svante Axelsson har en bakgrund som agronom och var under 16 år generalsekreterare för Naturskyddsföreningen. Idag är han nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

13.00   Workshoppar pass 1

14.20   Paus med kaffe och frukt

14.45   Workshoppar pass 2

16.05   Hur går vi vidare?

16.25  Slut

Mer information

Seminariet ingår i en seminarieturné som UHR/Den globala skolan och Skolverket gör tillsammans med utvalda experter på hållbar utveckling.

Seminariet är inställt

 

Seminariet har blivit inställt med anledningen av coronavirusets spridning. UHR har beslutat att ställa in alla externa arrangemang med UHR som värd under vårterminen. Det innebär att de flesta av Den globala skolans seminarier under våren inte blir av och det här seminariet är ett av dem. Vi återkommer med eventuellt nytt datum. Vi förstår att beslutet orsakar problem, men förhoppningsvis bidrar UHR på det här sättet till att minska smittspridningen i samhället.