Gå till huvudinnehåll

17 mål, 17 städer, 17 veckor. Från 17 augusti till 17 december turnerar Glocal Film Festival runt Sverige med bra film och fördjupande samtal på temat globala målen för hållbar utveckling.

Glocal Film FestivalBra film gör mer än förklarar. Bra film rör och berör. Det är därför Glocal Film Festival har film som metod och ingång till att skapa engagemang.

Glocal Film Festival är en ambulerande filmfestival som vill göra det globala lokalt och bjuda på världens bästa filmer och Sveriges främsta föreläsare för vår tids viktigaste åtagande - de globala målen för hållbar utveckling. Hösten 2018 åker festivalen på turné med film och efterföljande samtal med inbjudna samtalsledare och organisationer.

När Glocal Film Festival kommer till Västerås ligger fokus på mål 6: Rent vatten och sanitet.

Vatten är en grundförutsättning för allt levande på jorden och därmed också en förutsättning för hållbar utveckling. En mycket stor andel människor som lever i fattigdom saknar tillgång till rent vatten och grundläggande sanitet. Orenat avlopp från industri och hushåll leder till att vatten förorenas och skapar en ohälsosam miljö som särskilt drabbar fattiga.

Film: The Devil we know, 95 minuter. Läs mer om filmen på Glocal Film Festivals webbplats. (Klicka på Västerås på kartan) Till glocalfilmfestival.com

Föreläsning och samtal: WWF presenterar pedagogiskt material och berättar om sin verksamhet. Naturskolan Asköviken delar med sig av sina erfarenheter av arbetet med mål 6. Hans Ljungqvist leder samtalet.

 

Observera att det även finns möjlighet att delta i ett förmiddagsseminarium med filmvisning. Läs mer om seminariet och anmäl dig på seminariesidan. Till förmiddagsseminariet

Ytterligare kontaktuppgifter

Luna Nilsdotter, Glocal Film Festival
luna(at)glocalfilmfestival.com

Anmäl dig här!

Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält

Här kan du anmäla en grupp

Ladda ner mallen för gruppanmälan. Fyll i denna och ladda upp den igen.
Gruppanmalan excelmall.xlsx

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.