Gå till huvudinnehåll
Anmälan till seminariet är stängd.

En eftermiddag där du som arbetar i skolan har möjlighet att få kunskap om och förståelse för hur du kan använda internationella samarbeten för att utveckla verksamheten.

Att satsa på internationellt samarbete och utbyte inom skolan kan ge ett större engagemang för internationella frågor hos både elever och personal. Det kan också leda till stärkt yrkeskompetens och erfarenhetsutbyten som ger nya kunskaper, insikter, undervisningsmetoder och ett ökat intresse för lärande.

Varmt välkommen till ett seminarium där vi presenterar de möjligheter som Universitets- och högskolerådet erbjuder skolan när det gäller internationellt samarbete och utbyte. Vi går igenom programmen Erasmus+, Nordplus och Atlas.

Genom Erasmus+ kan din skola söka stöd för samarbeten inom Europa, för Nordplus gäller de nordiska länderna och Baltikum. Atlas ger stöd till samarbeten i hela världen inom sina fyra delar – konferens, planering, partnerskap och praktik. 

Vi presenterar även Agenda 2030 med de globala målen för hållbar utveckling och visar hur du kan integrera dem i undervisningen.

Ytterligare kontaktuppgifter

Harald Fredriksson
Samordnare kursplanering i Region Kronoberg
harald.fredriksson(at)kronoberg.se
0470-583089

Läs mer om Erasmus+, Nordplus och Atlas på vår webbplats utbyten.se
Till programsidan