Anmälan är stängd.

Seminarium med Martin Emtenäs och Den globala skolans ansvariga i region syd.

Seminarium i Växjö

Varmt välkommen till en eftermiddag med fokus på vår planet, i samband med "Earth week".

Program

Skarvarnas planet
Martin Emtenäs, journalist och programledare, mest känd från ”Mitt i naturen”.

Naturen har hamnat utanför strålkastarna. Det görs ingen reklam för trolska urskogar och hotade arter. Det finns ingen ekonomisk vinning i att skydda naturen trots att den är själva anledningen till att vi finns. Varför vänder vi människor naturen ryggen? Martin Emtenäs guidar oss genom den snårskog som kallas verkligheten - från universums minsta byggstenar till homestylade trädgårdar och människans outgrundliga villfarelser.

Paus

Lärande för hållbar utveckling på Spyken
Ulrika Åkesson och Martin Flower, lärare på Spykens gymnasieskola i Lund, reflekterar över vad lärande för hållbar utveckling betyder för dem och vilka avtryck det får i deras lärargärning. De kommer också att berätta om hur det är att vara modellskola för hållbar utveckling, som Spyken varit sedan 2017.

Att undervisa om hållbar utveckling
Christer Torstensson och Bosse Hellström från Den globala skolan ger en bakgrund till Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Hur kom de till? Hur kan vi använda dem för att fullgöra vårt uppdrag att undervisa om hållbar utveckling? Var kan man som lärare hitta material och metoder att använda i sin undervisning?

Medverkande

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.