Vetlanda: Demokrati och mänskliga rättigheter i främjande lärmiljöer

Ett seminarium för dig som deltar i Vetlanda Lärcentrums fortbildningsdag.

Seminarium i Vetlanda

Välkommen till en heldag med föreläsningar och workshoppar på temat demokrati och mänskliga rättigheter!

Medverkande

Ulf Gustavsson är legitimerad psykolog och psykoterapeut. Sedan början av 90-talet har han haft ett särskilt flyktingfokus i sitt arbete – som behandlare, handledare och utbildare. Fram till 2016 var han verksamhetschef på Röda Korsets behandlingscenter i Uppsala. Ulf Gustavsson är också medförfattare till boken "Krig, tortyr och flykt – vad gör det med människan".

Camilla Rehn är legitimerad lärare och utbildningsansvarig för Teskedsorden, en ideell organisation som vill främja positiva attityder i samhället. I sin föreläsning blandar hon ögonblicksbilder från vår omvärld med metoder för hur frågor om mångfald, identitet och normer kan lyftas i undervisningen. Särskilt fokus ligger på främlingsfientlighet och rasism.

Fatima Grönblad jobbar som sfi-lärare och frilansskribent. Under 2018 startade hon ett projekt på ABF Vux i Göteborg med sfi-elever och elever i grund- och gymnasieskola. I projektet får sfi-eleverna öva svenska medan barm och ungdomar får en engagerande undervisning baserad på personliga möten, som bidrar till att uppnå målen i kurs- och läroplaner. Fatima Grönblad är även redaktör för Världen och vi, en tidning där sfi-elever själva skriver texterna. 

Medverkande

Programmet hittar du till höger.

Anmälan

Seminariet är avsett för dig som deltar i Vetlanda Lärcentrums fortbildningsdag. Du som fått en inbjudan anmäler dig genom formuläret nedan.

Anmäl dig här!

Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält
Nödvändigt fält

Här kan du anmäla en grupp

Ladda ner mallen för gruppanmälan. Fyll i denna och ladda upp den igen.
Gruppanmalan excelmall.xlsx

Behandling av personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter för att kunna kontakta dig i samband med seminariet. Uppgifterna sparas i ett år. Mer information om hur UHR behandlar personuppgifter finns på www.uhr.se

Program

Tänk på allergiker och överkänsliga

Kom doftfri till våra seminarier.