Nu är anmälan öppen till årets internationaliseringsdagar för högre utbildning - IDA 2017. Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom universitet och högskola och som vill hålla dig uppdaterad om internationella frågor!

Årets Internationaliseringsdagar äger rum i Örebro och anordnas av Universitets- och högskolerådet i samarbete med Örebro universitet. Konferensen är en chans att få veta mer om aktuella frågor som rör internationalisering inom högre utbildning och att utbyta erfarenheter och nätverka med kollegor.

Fyra teman

Internationella möjligheter för studenter inom lärarutbildning är ett av årets teman. Dessutom fokuserar vi på etiska dilemman i samband med internationella utbyten, möjligheter till utlandspraktik för studenter och betydelsen av lärares mobilitet i förhållande till studenters. Vid anmälan väljer du två teman och får därmed chans att fördjupa dig i områden som du själv tycker är viktiga.

Internationell lärarutbildning medverkar

Bland de medverkande finns företrädare för University College South Denmark (UCSD), som berättar om den framgångsrika internationella lärarutbildning man bedriver sedan flera år. Lakshmi Kumar, rektor för Orchid School i Pune i Indien, presenterar The SwIndia projekt - ett utbyte för studenter och lärare på Socialhögskolan. Dessutom föreläser Joanna Rubin Dranger, professor i illustration på Konstfack, serietecknare och bilderbokskapare, på temat visuell makt. Med flera!

När och var?

Konferensen äger rum den 16-17 maj på Örebro universitet.

Mer information och anmälan

Läs mer och anmäl dig till IDA 2017 på UHR:s webbplats uhr.se