Lyssna

eTwinningpriset 2021 går till skolor i Stockholm och Växjö

Karlbergs skola i Stockholm och Katedralskolan i Växjö tilldelas eTwinningpriset 2021. Vinnarna uppmärksammas för sina välstrukturerade samarbeten där stort fokus lagts på att elever på digital väg interagerat med varandra.

Vinnare i kategorin eTwinning-projekt:

"Artistic Christmas Wishes 2019", Karlbergs skola, Stockholm

Motivering:

Ett väl genomfört projekt i den mindre skalan mellan Karlbergs skola i Stockholm och en isländsk partnerskola. Projektet har haft en tydlig plan, vilket har resulterat i fina resultat i form av konst och sång. "Artistic Christmas Wishes 2019" har goda förutsättningar att både kunna spridas till andra intresserade och att kunna utvecklas i framtiden.

Vinnare i kategorin Erasmus+ använder eTwinning:

"Lies mit uns! Teil 3: Tradition und Modernität/Read with us! Part 3: Tradition and modernity", Katedralskolan, Växjö

Motivering:

Ett angeläget och ambitiöst projekt som kombinerat digitala samarbeten och fysiska mobiliteter för både personal och elever. Projektet har goda förutsättningar att anpassas till en bredare målgrupp. Projektidén kan även användas på andra språk.

Priset till de båda skolorna består av ett presentkort för att köpa in teknik till kommande eTwinningprojekt. Pristagarna får dessutom två platser var på den stora europeiska eTwinningkonferensen som hålls senare i år.

Stort grattis till båda vinnarna!

Som svenskt supportcenter för EU-programmet eTwinning, delar UHR varje år ut Svenska eTwinningpriset. Priset går till skolor vars lärare utfört ett utmärkt internationellt projekt registrerat på eTwinning-plattformen, där även eleverna, med hjälp av digitala arbetssätt, samarbetat med varandra över landsgränserna.