Lyssna

eTwinningpriset 2022 går till skolor i Stockholm och Kättilsmåla

Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm och Kättilsmåla förskola tilldelas eTwinningpriset 2022. Vinnarna uppmärksammas för sina välstrukturerade samarbeten där stort fokus lagts på att elever på digital väg interagerat med varandra.

Vinnare i kategorin eTwinning-projekt:

Ripples on the water - Global English, Teresa Romano

Motivering:

”Ett litet projekt med stort fokus och engagemang! Projektet kopplar tydligt till läroplanen och arbetar på ett innovativt sätt med kursplanen i engelska. Kommunikationen mellan lärare och elever är interaktiv och intensiv.”

Vinnare i kateorin Erasmus+ använder eTwinning:

ICT, STEAM and robotics in pre-school education: a more attractive way for learning

Sara Pöllänen, Louise Tollstam, Sofia Ringholm, Linda Andersson, Malin Fransson och Carina Vadaszi

Motivering:

”Ett mångsidigt och kreativt projekt med starkt deltagande från alla parter. Barnen utforskar och utvecklar mediekompetens, kritiskt tänkande och digital samarbetsförmåga i en europeisk kontext.”

Förutom äran får skolan ett presentkort för inköp av teknik och utrustning till framtida eTwinningprojekt till ett värde av 5 000 kronor. Rektor och en lärare får även delta vid årets internationella eTwinning-konferens 20–22 oktober.

Stort grattis till båda vinnarna!

Om priset:

Som svenskt supportcenter för EU-programmet eTwinning, delar UHR varje år ut Svenska eTwinningpriset. Priset går till skolor vars lärare utfört ett utmärkt internationellt projekt registrerat på eTwinning-plattformen, där även eleverna, med hjälp av digitala arbetssätt, samarbetat med varandra över landsgränserna.