Lyssna

Nytt pris för Nordplusprojekt

Nordplus instiftar ett årligt pris för ett extra starkt lysande projekt - Nordplus Junior Aurora Award. Från den 15 september kan du vara med och rösta på någon av de tre finalisterna!

Nordplus Junior Aurora Award är ett sätt att hitta och lyfta goda resultat från Nordplus juniorprojekt och fira framgångar för elever, lärare, förskolor, skolor och andra organisationer. I år är det premiär.

De nationella Nordpluskontoren i Norden och Baltikum har nominerat projekt och därefter har en jury valt ut tre finalister som motsvarar kriterierna. För 2022 handlar det om projekt som både går i linje med Nordplus fokus på en grönare framtid och är väl integrerade i utvecklingsbehov och läroplaner.

Tre finalister

– Vi har fått fram tre mycket värdiga finalister, berättar Karin Ericson, handläggare för Nordplus junior. Projekten koordineras av Island, Finland respektive Sverige och har tillsammans deltagare från nästan alla som ingår i Nordplussamarbetet. Det ska bli väldigt spännande att se vilket projekt som vinner omröstningen!

Omröstning

Omröstningen pågår 15-30 september. Alla kan vara med och rösta!
Vinnande projekt annonseras på konferensen EMIL i Stockholm 1 november.

Mer information om Nordplus Junior Aurora Award och möjlighet att rösta