Har du erfarenhet av att bedöma ansökningar, budgetar och rapporter? Är du insatt i det svenska utbildningsväsendet och i arbetet med internationella samarbeten och utvecklingsprojekt? Då ska du anmäla ditt intresse till UHR:s nya bedömarpool!

Nu rekryterar UHR en pool för kvalitetsbedömning av projektansökningar och slutrapporter för flera av myndighetens program för internationellt samarbete och utbyte under perioden 2021-2024. Tanken med en bedömarpool är att underlätta en likvärdig bedömning mellan olika program och att säkra tillgången till rätt kompetens och sakkunskap.

- Eftersom UHR:s utbytesprogram vänder sig till hela utbildningssektorn behöver vi bedömare som tillsammans står för hela spektrat av erfarenheter, säger Lucas Kraft, handläggare på UHR som arbetar med den nya poolen. I den här rekryteringen försöker vi fånga den bredden genom att låta intresserade skatta sina erfarenheter i såväl ämnesmässiga som tematiska områden.

Så här går det till

Du som vill ingå i bedömarpoolen lämnar en intresseanmälan där du anger inom vilka utbildningsområden och program du har relevant erfarenhet och kompetens att bedöma. När det finns ett bedömningsuppdrag som matchar din profil får du en förfrågan. Uppdragen kan gälla program som Nordplus junior, Linnaeus-Palme, Atlas och Erasmus+. Eftersom programmen har olika ansöknings- och rapporteringsperioder kommer behovet av bedömningskompetens att uppstå under hela året. Du utför arbetet i huvudsak på distans, men enstaka fysiska möten kan också förekomma.

Lämna din intresseanmälan

Mer information hittar du på webbplatsen Uhr.se under lediga jobb. Där kan du också anmäla ditt intresse. Intresseanmälan om att ingå i UHR:s bedömarpool på uhr.se