Lyssna

Ett år i Frankrike

Verksamhetsområde:
Skola och förskola
Aktivitet:
För elever/studenter: Studier
Var i världen:
Inom EU/ESS
Just nu går det inte att ansöka till programmet.

Det bästa sättet att lära sig ett främmande språk är att bo i ett land där språket talas. På köpet får du en ökad förståelse för andra kulturer. Går du i årskurs ett eller två på gymnasiet? Då har du möjligheten att plugga ett år vid en fransk skola. Det enda formella kunskapskravet är att du ska ha läst franska som lägst steg 3. För att vara berättigad till fullt bidrag från CSN måste du som ansöker också vara svensk medborgare. Under ditt franska studieår bor du antingen på internat eller i en fransk värdfamilj. På helger och lov bor du alltid hos värdfamiljen.

Mer om programmet

Här får du en kort introduktion till programmet, vad det innebär, vad det ger och vad det kostar.

Bidrag och kostnader

Du har rätt att ansöka om studiebidrag och inackorderingstillägg från CSN. Pengarna ska bidra till att täcka en del av kostnaderna under ditt utlandsår, exempelvis inkvarteringen.

Ansök till programmet

Ansökan är ett elektroniskt formulär som du skickar in tillsammans med en berättelse om dig själv och ett foto. Som komplement till ansökan gör vi en intervju. Här beskriver vi hur du fyller i ansökan.

Rapportering och utvärdering

Efter att eleven deltagit i programmet vill vi gärna veta mer om hur hen upplevt sitt år i Frankrike. Därför skickar vi en enkät till eleven i samband med att hen återvänt från sin vistelse utomlands.

Tips till dig som deltar

Vi fick ett brev från Johan Sjöberg som under ett år studerat i Frankrike. Här kan du ta del av hans upplevelser och tips inför resan och äventyret utomlands.

Kontakta oss

ettarsprogrammen@uhr.se

Vi jobbar med programmet:

  • Karina Hansson, 010-470 04 57