eTwinningambassadörer bloggar
-
Undervisar du i åk 6-8? Vill du vara med och forma framtiden? Inbjudan till CRAFT-webbinarium
Den 17:e november kl. 12.00 - 14.30 (CET) kan ni (lärare och elever i årskurs 6 - 8) delta i ett webbinarium, där du och din klass kommer att starta ett samarbete med en klass från ett annat nordiskt land. Ni ska tillsammans hitta lösningar på ett verkligt och aktuellt problem, som handlar om hållbarhet, med hjälp av innovation och kreativt tänkande understött av digitalisering.
-
eTwinning på Smultronbackens förskola
Elisabeth Lindström, eTwinningambassadör i Skellefteå, har besökt Smultronbackens förskola och intervjuat tre pedagoger som driver eTwinningsamarbeten. Med projekten vill de ge barnen möjligheter att få ta del av andra barns vardag i andra länder. För sitt projekt A piece of me to know each other, har förskolan dessutom fått den nationella kvalitetsutmärkelsen Quality Label.
-
Öka samverkan på skolan genom eTwinning
Vill ni öka samverkan mellan fritids och skola samt koppla verksamheten till skolans styrdokument? Genom att skapa ett projekt kan ni uppnå detta mål på er skola. eTwinning erbjuder möjligheten att skapa en lärmiljö där eleverna får vara kreativa, kommunicera digitalt och involvera digitala verktyg i ett sammanhang samt samarbeta, och lära med och av varandra över gränserna. Eleverna får Europa som klassrum.
-
Ambassadörsreflektionen: På eTwinning är du aldrig ensam
Jag är eTwinningambassadör och har arbetat länge med eTwinning, med elever i åldrarna 6-13 år. Jag vill dela med mig om mina tankar kring eTwinning, och vad eTwinning har för betydelse för mig och många andra pedagoger runt om i Europa. Den input som jag fått av kollegor runt om i Europa har gett mig hopp genom eTwinning.
-
Elevgrupper tävlar med egna uppfinningar och idéer i första nordiska mästerskapet i CRAFT
På skolor över hela Norden har det pågått spännande och utvecklande projektarbeten under det senaste året, och kulmen på det nåddes under några av de första dagarna i mars 2020, under det första Nordiska Mästerskapet i CRAFT någonsin.
-
Digital kompetens och källkritik genom eTwinning
Förstahandskällor och autentiska mottagare i och utanför Europas gränser. Mars är källkritikens månad och den 13 mars var det källkritikens dag.
-
Projektkit för högstadiet – Girls in Sport
Vår eTwinningambassadör i Uddevalla, Georgia Wilhelmsson, har sammanställt ett enkelt projektkitt för dig som jobbar på högstadiet. Kittet är baserat på ett “äkta” projekt, som Mia Smith i Vallhamra skola i Partille drev i våras. Här kommer “receptet”, som du naturligtvis formar om efter eget tycke och smak.
-
Projektkitt för förskolan – Nu ska vi... vaddå?
Vår förskoleambassadör Karin Ceder har sammanställt ett enkelt men inspirerande projektkit som särskilt du som jobbar med förskolebarn enkelt kan prova på. Karin har själv drivit snarlika eTwinningprojekt – detta fungerar alltså. Men du modifierar förstås mallen precis som det passar dig (och din partnerförskola) bäst.
-
eTwinning för de allra minsta – hur då?
Karin Ceder, förskollärare och eTwinningambassadör delar med sig av tips och goda råd till andra förskollärare.
-
Det är i det lilla som det stora kan hända – videokonferens som eTwinningaktivitet
Att uppleva att man är en del av något större är en glädje. En grupp, en gemenskap, utan gränser. Där elever och lärare från olika delar av världen får en kontakt som lär på djupet. En känsla av sammanhang med världen utanför genom digitala möten.
Ta hjälp av en eTwinningambassadör
Våra eTwinningambassadörer både inspirerar och informerar om eTwinning. De har alla erfarenhet av att driva eTwinningprojekt. Vill du veta mer och få hjälp med ditt projekt, tveka inte att kontakta någon av dem.