Lyssna

eTwinning är en del inom Europeiska unionens program Erasmus+ som ger möjligheter för skolor att samarbeta digitalt i internationella partnerskap. Hundratusentals lärare från 44 länder har gått med i programmet som startade år 2005.

Samarbeta med andra länder

eTwinning erbjuder Europas lärare ett online-nätverk, där du kan hitta en eller flera partner och sedan genomföra pedagogiska samarbeten. Samtidigt blir digitala arbetssätt en naturlig del av undervisningen.

Genom eTwinnings "förlängning" eTwinning Plus kan du också samarbeta med lärare och skolor från EU:s samarbetsländer Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien, Montenegro, Tunisien, Jordanien och Libanon.

Och med skolor i Sverige

Det finns också något som kallas National eTwinning. Det är alltså möjligt att registrera eTwinningsamarbeten också med skolor inom samma land!

Kostnadsfri fortbildning

eTwinning erbjuder även fortbildning på olika teman relaterade till internationellt samarbete och digitala arbetssätt. Både online-fortbildning och fortbildning i verkliga livet.

Fortbildning och kompetensutveckling

Workshoppar

Vi håller också kostnadsfria workshoppar i kommuner och på skolor runt om i landet. Vi kan skräddarsy workshopen efter era behov. Ett bra sätt att komma igång och få handfast vägledning!

Våra workshoppar och hur du bokar

Vilka eTwinning vänder sig till

eTwinnings målgrupp är hela skolpersonalen från förskola till gymnasieskola.

Kom igång

För att komma igång med eTwinning registrerar du dig på eTwinningplattformen. Då blir du medlem i nätverket och kan söka samarbetspartner bland de övriga registrerade pedagogerna.

Kom igång med eTwinning

eTwinningtips från lärare till lärare

Här tipsar Gabriela, Emelie och Adriana dig som är ny om hur du kan tänka för att komma igång, skapa aktiviteter för eleverna och vilket slags stöd som är viktigt att från från sin skolledning.

Lärare tipsar om eTwinning

Utveckla samarbetet med andra program

Ett eTwinningsamarbete kan med fördel kombineras med andra program, till exempel mobilitetsprojekt och strategiska partnerskap inom Erasmus + eller Nordplusprojekt. Genom Erasmus+ och Nordplus kan er skola söka bidrag för olika typer av samarbets- och utbytesprojekt med skolor i Europa, Norden och Baltikum.

Program för internationellt samarbete och utbyte

Film: eTwinning i ditt Erasmus+projekt (YouTube)